Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Discgolf
» Introduktion
» Historik
» Regler
» PDGA
» PDGA-sanktionering
» Spelarprofiler
» Speltips
  Grepp
  Utkast
  Inspel och andra kast
  Puttning
  Rollers
  Fotisättning
  Discens flykt
  Spela i vind
  Spela i regn
  Det mentala spelet
  Träning
  Hur man tävlar
  Vett och etikett
  Ord och begrepp
  Video
Speltips — Vett och etikett
Vad det hela handlar om är att visa hänsyn och respekt för din omgivning, både i form av andra spelare, andra människor, växter, djur, utrustning o.s.v. Man ska inte prata just då någon annan är på väg att kasta. Om man är på dåligt humör ska man försöka att inte låta det gå ut över omgivningen.

Man bör även undvika att röka då man spelar, åtminstone ska man se till att andra inte behöver lida av röken och man ska även undvika att fimpa på marken p.g.a. nedskräpningen och brandrisken. På sanktionerade tävlingar är det förbjudet att röka under rundorna.

Om någon i gruppen har tappat bort sin disc ska man, efter att man har hittat sin egen disc, hjälpa till att leta efter discen.

Om du spelar i en grupp som går snabbare än gruppen framför så kan du fråga om ni kan gå förbi (gäller inte på tävling). Gör då så att både din grupp och gruppen framför kastar ut samtidigt från samma tee. Din grupp gör sedan klart inspel och puttar medan den omkörda gruppen väntar med sina inspel tills ni är klara med puttarna. Om du spelar i en grupp som går långsamt och märker att gruppen bakom går snabbare, så vänta in gruppen vid ett utkast och kasta ut samtidigt med den gruppen enligt ovan.

Att hitta en disc i ruffen är inte alltid lätt, men hjälper man till att leta så kanske...
Foto: Jonas Rudholm
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons