Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
04-04-30 - D G A discar
Disc Golf Association firar första maj (!) med ett par nyheter i Pro-serien:
Först ut är en återutgivning, Titanic, den kom ut första gången redan i mitten av nittio-talet men släpps nu igen i ny plast, det är en disc som baserar sig på Discrafts putter/ inspelsdisc Magnet, Titanic är något plattare än original-formen, finns i viktintervallet 165-175g.

Disc nummer två är Tsunami, en snabb driver som bygger på en tidig prototyp av Discrafts Predator, finns i viktintervallet 165-175g.

Båda discarna släpps så klart i Fusion-plasten som sägs kombinera det bästa av Elite-X och Z plasten. Undertecknad tycker dock att den påminner mest om Elite-X, men det är abslout inget fel med det! Riptide och Squall finns sen tidigare i denna plast.

KS
04-04-28 - SE Spirit Evo
Runt årskiftet dök Spirit H, S och Evolution upp, nyligen kom den ut i en fjärde version, Evolution Special Edition, i en mycket limiterad upplaga, endast 900ex är pressade, plasten i mer genomskinlig Candy-plast än standard evolution, plasten känns också något styvare än originalet, personligen tycker jag den känns lite som Innovas första generation av candy, Champion Edition. Recension kommer av Spirit kommer att dyka upp här på discgolfsweden.se

Vi hoppas kunna lägga ut en intervju med David McCormack, ägare och utvecklare vid Gateway, förhoppningsvis under maj månad.

KS
04-04-27 - Discwing Quarter K
Den första engelska golfdisctillverkaren är på gång, företaget Discwing kommer så smått att dra igång sin produktion, man planerar att under våren och sommaren släppa en serie discar. Den första som presenteras är en driver som kallas ”Quarter K”, det något kryptiska namnet syftar kanske på att den skall gå att kasta en kvarts kilometer, eller...
Den kommer att kunna köpas i vikter mellan 165-185g vilket tyder på att discens diameter hamnar på minst 22,3 cm. Ett antal discar från första pressningen kommer att säljas på Ebay/Usa för välgörande ändamål, discarna släpps enligt Discwing i månadskiftet maj/juni, man får dock snabba på, ingen disc är inlämnad till PDGA för godkännande ännu.
Kolla in deras hemsida www.discwing.com

Innovas patent på den ”spetsiga discen” gick ju ut förra året så det lär med stor sannolikhet dyka upp fler konkurrenter till de etablerade tillverkarna.

KS
04-04-26 - The Flash
Discraft släpper en extremt snabb long range driver , den heter Flash, 21,1 cm i diameter, max vikt 175,1 g och en ”spetsighet” på 27,50 mm. Något mindre stabil än Crush och Innovas Orc. Första intrycken från spelare i USA är att den har ett mycket bra flyt och ”häng” i luften på slutet av flykten. Finns endast i Z-plasten än så länge.

KS
04-04-26 - Bell South Open
Årets fjärde National Tour tävling spelades i Bowling Green, Kentucky. Man spelade fyra rundor på fyra olika banor.

Efter första dagens spel ledde Cam Todd Openklassen och när han under tredje rundan drygade ut sin ledning trodde många att han skulle vinna sin första National Tour tävling för året. Men som så många gånger tidigare så blev det Ken Climo som gick segrande ur striden. Keith Warren kom på andra plats och Cam Todd på tredje.

Damklassen vanns av Des Reading som efter tre rundor låg sex kast efter Juliana Korver. Men efter en superb fjärde runda och en säker final så slog hon till slut Juliana med två kast.

I Masterklassen så blev segraren Dean Tannock efter en mycket rafflande sista runda där han tog in tre kast på Brad Hammock.

KW
04-04-25 - För-WDGO
Årets första lite större tävling: För-WDGO, spelades på jennybanan i Västervik på lördagen. Ander Swärd från hemmaklubben vann, ett kast före Kalmars Emil Isaksson. Tredjeplatsen, fyra kast efter Emil, delades mellan Christian Sandström och Dennis Vourisalo.
Tävlingen spelades med tre rundor på olika varianter av jennybanan. På en korthålsvariant gick Anders Källström 40 kast på 18 hål vilket var det bästa resultatet på den banvarianten. På de längre banorna gick det dock sämre för Anders, som slutade sexa totalt. 22 spelare deltog.

JL
04-04-23 - Millennium Sentinel
Millennium har tagit det ganska lugnt under de senaste två åren förutom att man släppt Quantum-serien.
Nu börjar det hända lite igen, förra veckan dök Quantum Sentinel MF, troligtvis kommer den ut i nätbutiker inom 2 veckor. Originalet släpptes redan våren 1998 i begränsad upplaga. Det är en något överstabil midrange-driver.
Det ryktas även om att EXP1 skall släppas i Quantum plast senare i vår/sommar.
Dessutom ryktas det om en helt ny disc, man har tankar på att släppa en ny disc baserad på Innovas Teebird TL. Inget är dock klart ännu.

KS
04-04-22 - Touchline / Wham-O
Wham-O har fått godkänt Touchline-serien av PDGA redan före jul, men premiären har låtit vänta på sig. Nu är de dock ute, serien består av fem stycken olika discar, alla väger mellan 170 och 175gram.
True är en stabil midrange driver
Over en överstabil long range driver
Under en understabil long range driver
Bank är en disc för roller och korta inspel (!?)
Putter, tja namnet säger väl det mesta.

Än så länge har vi inte sett några av dem på våra breddgrader ännu.
Kolla upp dem i vår databas.

De enda som säljer dem än så länge verkar vara nätbutiken "The Wright Life".

KS
04-04-22 - Gateway is back
Gateway lanserade i höstas en modifierad version av sin putter Wizard som G9i Evolution, en stabil ganska låg putter som påminner om en hel del om Discrafts Puttr.
Vid årskiftet dök Spirit upp i tre versioner, S (likn Innovas Dx), H (Discraft elite-X) och Evolution (Candy plast). Spirit är en överstabil driver med en hög lite udda kupol, discen har i princip en platt förhöjd topp på ca 7-8cm i diameter. Av plasterna är H-plasten klart skönast och greppvänligast, Evolution-varianten skall vara minst överstabila, men ack vad plasten känns hal.

Vi hoppas kunna bjuda på en test av Spirit Evolution under maj månad.
There´s more to come.....

KS
04-04-22 - Destiny discs
Nyhet och nyhet tja, i alla fall har Jan Sobel på Destiny under vintern pressat upp en ny laddning av Super Puppys i en plast som enligt Discovering the World påminner om Discrafts Elite X. Super Puppyn dök upp redan 1980, den har funnits i minst 3 olika varianter under åren och i oräkneliga antal plastblandningar. Det är i alla fall en kultdisc, vad skall man ha den till då, tja i huvudsak är det putter, men går även att använda som lätt understabil inspelsdisc. Professor plast kommer att testa den under våren.

KS
04-04-15 - Innova nytt mars-apr
Innova har ju återupplivat sin Special Edition plast efter påtryckningar från mängder av spelare, nåja inte riktigt samma plast är det, en viss utveckling har skett . Namnet Special Edition då, nej man har döpt serien till Pro och först ut var Pro Super Roc (Standard Rancho Roc form) som än så länge bara finns som fundraiser. Efter det kom Pro Aviar (Big Bead) och Pro Teebird (T-varianten) och alla reaktioner från spelare är mycket positiva. Priset på Pro Aviar och Teebird ligger i nätbutikerna på runt $10 så de borde kosta ungefär lika som Disccrafts Elite X när de kommer till Sverige, räkna med att Knickarparn och hans kollegor får hem lite discar i mitten av april om inte det är helt slutsålt i USA, efterfrågan där är nämligen enorm.

Första pressningen av Teebird blev något understabilare än det var tänkt (Oavsiktligt en TL kanske). Pressningen nummer 2 under v17 lär bli något stabilare är det tänkt, speciellt i höga farter.

Framtiden då, Pro Orc är på gång härnäst, kommer enligt planen pressas under april månad. Senare i vår kommer även Pro Beast, Pro Valkyrie och Pro Viking. Eventuellt också Pro Leopard ryktas de om. Champion XD var planerad att pressas under mars , men kommer den lär den nog snarare komma ut som Pro XD. Provpressning av Pro Valks är redan gjord enligt Innova och en ”test run” av Pro Orc gjordes under påskveckan.

Vi återkommer med en intervju Dave Dunipace, disc utvecklare vid Innova sen starten, förhoppningsvis kommer den upp på siten under andra halvan av april.

KS / 040326
04-04-13 - Discrafts nyheter
Då var det dags för den nästa största golfdisctillverkaren....

Discraft släppte i höstas Z-storm och Z-Challenger, båda finns än så länge bara som fundraisers, fast Z-Challenger har tydligen tillverkas i en mycket begränsad Crystal utgåva också.

Z-Crush dök upp i höstas och är mycket lik Innovas Starfire och påminner mycket om varandra i flykten, något överstabila.

”Roc-kopian” Wasp (fråga Professor Plast) har dykt upp i en något modifierad version i Z-plast kallad Buzzz som är något mindre överstabil än sin äldre syster. Hmm,... small-bead Wasp skulle man kunna kalla den. Z-Breeze dök upp under december och är en lätt understabil midrange, en bra nybörjar disc ryktas det om.

X-Wasp , X-Breeze och X-Buzzz har alla kommit runt årsskiftet, men har det gemensamt att de när detta skrivs bara finns som fundraisers för tävlingar. X-Crush har också alldeles nyligen sett dagens ljus.

Z-Crush, Z-Buzzz och X-Buzzz kommer att testas av Professor Plast inom kort, det beror på snön, hursomhelst recensionen läser du här på "discgolfsweden.se" .


KS / 040309
04-04-13 - Innovas nyheter
Snön ligger djup i norra delarna av landet fortfarande medan det söder om Sundsvall börjar se ljusare ut på discgolffronten, din bana kanske har tinat fram och snart är det dags putsa av de gamla trotjänarna inför första rundan. Inför det vad är då bättre än att botanisera lite i nyheterna som kommit under vintern. Vi börjar med den klart största tillverkaren....

Innova-Champion som dominerar marknaden, troligtvis runt 1 000 000 discar/ år tillverkas varav >95% är golfdiscar. Innova har fortsatt och fortsätter att skaka liv i sina gamla former genom att pressa dem i candyplasten. De discar som ”återuppstått” i Champion kostym under hösten/ vintern 2003 är i ungefärlig återfödelseordning Gremlin, Archangel (Bara som Fundraiser), Rhyno, Cobra (Classic-varianten), Shark, Viper (Fundraiser), Stingray. Under januari 2004 dök även Whippet (X) upp i candy-plast. För alla dessa gäller att de är mer stabila än sina dx-syskon speciellt i låga hastigheter.

Men lite nytt i formväg har även Innova lyckats åstadkomma, tidigt i höstas dök Starfire upp, finns bara i candy plast och som fundraiser, påminner enligt många kastare i flykten mycket om Beast, fast den erbjuder inte nått extra till det som Beast redan kan, snarare tvärtom.

Champion Orc är en något överstabil driver som skall gå lååååångt, den släpptes i februari och är en disc som enligt Innova skall ha hastigheten från Beast och Valkyrians flyt, den har fått bra respons från spelare i Usa. En recension av Orc kommer dyka upp här på "discgolfsweden.se" inom kort. .

To be continued....

KS / 040309
04-04-08 - Melbourne Open
Melbourne, Florida var skådeplatsen för årets tredje National Tour tävling. Efter ett något svagt startfält i Waco Charity Open så fanns alla de bästa amerikanska spelarna där.

I Open klassen såg det länge ut som om Cam Todd skulle ta sin tredje National Tour seger i karriären efter att ha gått runt på de dittills två bästa rundorna (62+63). Han hade då en ledning på sex kast före Barry Schultz. Men under den tredje rundan knappade Barry in fem kast och under finalen så gick han på tre färre kast än Cam och Barry Schultz vann därmed sin sjätte National Tour seger i karriären.

I Damklassen så vann Carrie Berlogar en enkel seger, elva kast före tvåan Susan Poulin.

Master klassen vanns av världsmästaren från 1983, Jeff Watson i hård kamp med Jim ”No-Spin” Myers, Greg ”Miniac” Hosfeld, Dean Tannock och Brad Hammock.

KW
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Mats Gullander i Japan Open 2008
Mats Gullander i Japan Open 2008

Fredrik Granåsen 1997
Fredrik Granåsen 1997
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons