Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
04-06-28 - Norrlandstouren 1
Första Norrlandstouren avgjordes i strålande solsken och 25 gradig värme. 62 spelare fördelat på 5 klasser hade mött upp till tävlingen.

Tidigt förstod man att favoriten Jesper Lundmark skulle bli övermäktig denna dag i openklassen. Han spelade ut sitt lugna spel med dom "otäcka" puttarna som sitter från 15 meter och inåt. Jimmy Dahl som är en ganska anonym hemmaspelare visade dock genom sin första runda på 46 att Jeppe åtminstone skulle vara tvungen att ta av sig förstärkningsplaggen för att klara segern. Jesper håller dock alla stången och vinner övertygande och med god marginal till Nils Lindqvist. Överraskningen Jimmy Dahl håller hög nivå tävlingen igenom och slutar på en fin 3:e plats.

I Damklassen så blir det aldrig någon riktig fight mellan dom två deltagarna Emelie åström och Anna Marklund. Emelie rycker tidigt och hade aldrig för avsikt att släppa in Anna i matchen något mer.

Juniorklassen var en strid mellan framförallt två pojkar, Viktor Stavlund och Linus Åström. Efter att ha växlat platser efter varje runda så krossar Linus i finalen och vinner på en finfin 25:a på dom 9 finalhålen. Till slut skiljer det 7 kast till Linus fördel. Mikael Nolander strider tappert och vinner 3:e platsen med ett kast före Adam Stenberg.

I Pojkjunior gläds vi åt 3 nya namn som visade gott gry och att dessa grabbar snart kommer att kunna utmana dom lite mer rutinerade grabbarna. Vinner gör Magnus Lindahl i sin första tävling någonsin. Tvåa kom Magnus Snällfot och trea Oskar Jonsson. Alla tre gör sin första tävling och klarar det med bravur!

I Amatörklassen som alltid är ett getingbo av förhoppningar och spruckna drömmar så segrar Simon Berglund efter övertygande och stabilt spel. Tvåa kommer en annan duktig kille som äntligen fick det att hålla nästan hela vägen fram, Fredrik Olsson. Åldermannen Eric Mårtensson hittar spelet igen och trots en svidande förlust i finalen mot Fredrik så somnade nog Eric med ett förnöjt leende på läpparna på kvällen vetandes att han var med i matchen igen.

Resultat >>>

/TE
04-06-28 - Ching Fusion Mojo
Ching har fått sin första disc i Excelerator-serien godkänd av PDGA i förra veckan, det är inspels-discen Mojo. Diametern är 21,3 cm, maxvikt alltså 176,8 gram, discen är stabil mot det överstabila hållet.

Vi har tyvärr ingen bild av den produktionsfärdiga discen ännu, men bilden här till höger visar en tidig prototyp. Observera att den färdiga Excelerator-tekniken inte alls ser ut som på bilden. Den består av 10 små fördjupningar på discens ovansida placerade med olika avstånd från discens kant. Fördjupningarna är till för tummen och ska enligt tillverkaren ge en bättre kontroll och känsla (Jämför med Innova Thumtrac).
04-06-25 - Pro Teebird TL
Under nästa vecka släpps andra pressningen av Innovas Pro Teebird i TL version (L= Less Stable), dvs den blir mindre stabil än första pressningen tvärtemot vad Innova tänkt sig. Vi hoppas på en extra stabil version framöver.
(Bilden visar först pressningen)
KS
04-06-23 - DGLO
Discraft Great Lakes Open var årets nionde National Tour tävling och spelades i Hudson Mills Metropark i Ann Arbor, Michigan. De gamla banorna från VM 2000 (Original och Monster) användes.

Tävlingen vanns av Cameron Todd som tog hem sin första NT-tävling för säsongen. Men det satt mycket hårt åt eftersom Openklassen avgjordes först efter särspel mellan Cameron Todd, Chris Heeren och Mike Randolph.

I Damklassen så vann Des Reading som därmed bärgade sin andra NT-tävling för året. Elaine King blev tvåa endast ett kast efter och Barrett White blev trea.

Masterklassen vanns av Brad Hammock före Ken Gill på andra plats och Kirk Haggadone på tredje.
04-06-20 - SMTD har startat
Svenska Mästerskapstouren i Discgolf (SMTD) inleddes med Westervik Disc Golf Open. Open-klassen vanns något överraskande av Mattias Nilsson. Det var tre spelare som låg i ledningen efter tävlingen varför särspel fick tillgripas. På andra plats kom David Höjetun och trea blev Anders Källström. Fyra kom Anders Swärd och delad femma blev Jesper Lundmark och Fredrik Widehäll.
Regerande svenske mästaren Markus Källström stördes något av en ryggskada och kom först på sjunde plats.

I damklassen vann överraskande Lydie Hellgren-Lykke före Birgitta Lagerholm och Niloofar Mossavarrahmani på tredje plats.

Linus Åström vann Herrjunior-klassen före Jimmie Nilsson och på tredje plats Erik Nyberg.

Masterklassen vanns av Hans Svensson före Dan Johansson och Fredrik Ivarsson.

94 spelare deltog i tävlingen.

Detta var den första av fyra deltävlingar i SMTD. Den sammanlagde vinnaren blir svensk mästare.

Nästa deltävling i SMTD är Skellefteå Open 17-18 juli.

Klicka här för att ladda hem ett videoklipp (13 MB) med höjdpunkter från Westervik Disc Golf Open 2004.

Videoklippet kräver DivX som kan laddas hem här

Resultat
04-06-13 - Åkersberga Open
Under soldränkta skyar så spelades historiens första tävling på den nya banan i Åkersberga. En niohålsbana med många svåra hål skapade problem för många av spelarna.

Tävlingen vanns av Brunna FdKs Markus Källström som slutade fyra kast bättre än Järva DGCs Peter Bygde. På tredje plats kom Christian Sandström från Kalmar FK. Fyra blev Johan Bexelius, Uppsala FDK och femma Anders Källström, Brunna FdK.

KW
04-06-11 - PDGA ökar samarbetet
Från och med i år så ökar PDGA (Professional Disc Golf Association) samarbetet med Sverige. Ett visst samarbete har funnits mellan Sverige och PDGA av och till sedan 1987, men det kommer nu att fördjupas. PDGA är en i grunden nordamerikansk organisation med huvudkontor i Canada. I praktiken har dock PDGA även blivit hela världens internationella organisation för discgolf.

Det ökade samarbetet med Sverige kommer att innebära följande:
PDGA-medlemmar som deltar i SMTD-tävlingar får PDGA-poäng och rankas i PDGA´s player ratings. På detta sätt kan svenska spelare jämföra sig med spelare från hela världen. Även deltagande i vissa andra europeiska tävlingar t.ex Finnish Open, innebär PDGA-poäng.

Fler svenska spelare har möjlighet att kvala till den mest prestigefyllda tävlingen i världen; USDGC. De fem bästa placeringarna under Stockholm Discgolf Open och Finnish Open har en plats i tävlingen. OBS, endast en plats i startfältet, anmälningsavgift, resa etc får man betala själv. Banorna som är med i SMTD blir även ratade enligt World Class par.

Det ökade samarbetet påverkar inte de svenska reglerna, som fortfarande kan skilja sig från de nordamerikanska reglerna. Medlemsskapet är rabatterat jämfört med tidigare år.
Läs mer om PDGA, hur du blir medlem i PDGA mm under ”Discgolf” här på Discgolfsweden.

JL
04-06-07 - Kansas City WideOpen
Kansas City, Missouri var spelplatsen för den senaste National Tour tävlingen. Kansas City Wide Open spelades under tre dagar på tre olika banor: Water Works, Swope och Rosedale.

I Openklassen så tog David Feldberg sin första National Tour seger i karriären. Han slog Cameron Todd med fyra kast och Timmy Gill slutade på tredje plats.

Carrie Berlogar vann sin andra National Tour tävling efter en hård strid med Leslie Herndon som slutade ett kast bakom. Des Reading blev trea.

Masterklassen togs hem av Andrew Back med Duane Steiner på andra och Nick Arbeitman och Mark Martin på delad tredje plats.

Resultat

KW
04-06-06 - Jeppe vann i Norge
Den andra deltävlingen i Nordic Discgolf Tour, Tönsberg Open, vanns av Jesper Lundmark. Jespers segermarginal var 4 kast till Tommi Vesala från Finland. På tredje plats, efter särspel mot Emil Isaksson, kom Daniel Strandberg. Femma kom Andreas Dackander.

Varken Markus Källström eller Timo Pursio deltog. Christian Sandström bröt tävlingen.

Tönsberg Open avgjordes under goda väderleksförhållanden. Bästa rundan på den relativt korta banan, 42 kast, gjordes av Jesper Lundmark.

Nästa deltävling i NDT är Finnish Open, 3-4 juli.

Länk till Nordic Discgolf Tour
04-06-01 - Innova Hydra
Innova släpper under början av juni en ny midrange driver kallad Hydra i en gummivariant av dx-plasten. Det är en något understabil disc på 21,4 cm. Den kommer endast att finnas vikter mellan 170-172 gram, den flyter kan tilläggas.

KS
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Stefan Swärd och Dan Johansson GDO–08
Stefan Swärd och Dan Johansson GDO–08

David Greenwell och Hasse Tegebäck<br/>
Kaptener för Team USA och Europe
David Greenwell och Hasse Tegebäck
Kaptener för Team USA och Europe
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons