Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
04-07-29 - Discwing nytt
Brittiska Discwing har vi berättat om tidigare, de har aviserat att man kommer med nått helt nytt sen länge. Vad det är har vi inte fått reda på exakt ännu, man har troligen en speciell utforming av discens innerkant och undersida om man skall tolka artiklarna på discwings hemsida.
Vid British Open Championships förra helgen så provkastades prototyper av Discwings nya driver Quarter K av några av de bästa brittiska golfarna och längdlkastarna, bla Derek Robins. Prototyperna vägde alla ca 170gram. Många av de som provkastat är mycket positiva, bra stabilitet och den går lååångt var några av betygen, nåja vi får väl se..., när kommer den i produktion då ? Enligt Jon Potts, utvecklare på Discwing, räknar man med att ha discen godkänd av PDGA under oktober och produktionen drar förhoppningsvis igång kort därefter.

KS
04-07-29 - Minnesota Majestic
Årets tionde National Tour tävling gick av stapeln i helgen. Spelplatsen var Minneapolis/St. Paul i Minnesota och banorna som användes var Kaposia Park och North Valley Park. Både dessa banor användes när VM spelades här 2001.

I Openklassen så vann Barry Schultz sin tredje NT tour tävling för året. George Smith och Tim Gill delade på andraplatsen.

Damklassen var mycket jämn, det skilde endast ett kast både mellan första och andra samt andra och tredje. Vann gjorde Carrie Berlogar som därmed även hon tog hem sin tredje NT tävling i år. Courtney Peavy kom på andra plats och Lesli Herndon på tredje.

Vinnare i Mastersklassen blev Brad Hammock som i och med denna vinst har vunnit fem NT tävlingar i år. Han besegrade Jim "No Spin" Myers efter det åttonde särspelshålet. Andrew Back blev trea.

Resultat

KW
04-07-27 - Mälartouren Rudan
Peter Bygde vann elitklassen i deltävlingen "Mellan Rudansjöarna" i Mälartouren. På andra plats kom Jimmie Nilsson och trea var Tommy Forsman.
Sammanlagt leder Peter Dahl Mälartouren.

I juniorklassen vann Erik Hermansson, som också leder Mälartouren totalt. Tvåa kom Mattias Sandkvist och trea blev Kim Modig.

Ställningen i Mälartouren
04-07-27 - Innova Bulldog
Innovas Dave Dunipace är klar med en ny midrange-disc med namnet ” The Bulldog”, 21,1 cm i diameter. Discen är ganska hög, kan jämföras med exempelvis Birde eller Pirhana, men enligt Dave Dunipace så ligger det en hel del nytänkande bakom utecklingen av discen, man blir lite nyfiken.....

KS
04-07-18 - Skellefteå Open
I helgen avgjordes andra deltävlingen på Svenska Mästerskapstouren samt den fjärde tävlingen i Nordic Discgolf Tour, Skellefteå Open. Tävlingen spelades i vackert väder med temperaturer stadigt över dryga 20 grader. Discgolf Terminalen visade upp ett nytt förlängt hål 8 som uppskattades mycket av deltagarna för dess skönhets skull. Det visade sig också att hålet från att tidigare varit en lätt tvåa nu blev en ganska knepig trea. Annars så var banan sig lik förutom att "Pro" tee´s användes tävlingen igenom på två av hålen vilket bidrar till att längden på banan blir aningen längre i genomsnitt samt nått kast svårare.

Bäst kastade denna helg Nils Lindqvist från arrangerade klubb Skellefteå Discgolf. Nils spelade stadigt tävlingen igenom och visade inget nervdaller inför publiken i finalen.
Jesper Lundmark, Skellefteå Discgolf slutade tvåa och går därmed upp i topp i Nordic Discgolf Tour om inte undertecknad misstar sig. Andreas Dackander från FK360 spelade "sudden" om finalplatsen och väl där passade han på att knipa bronset.

I damklassen segrade omutliga Birgitta Lagerholm som pulvriserade motståndet. Niloofar Mosavar-Rahmani från KFUM Norrköping bjöd hårt motstånd i början av tävlingen men mattades av allt eftersom tävlingen framskred. Lydie Lykke Hellgren, FK 360 visade med sin tredjeplats att hon kommer att bli att räkna med även i framtiden.

Juniorklassen vanns av Linus Åström, Skellefteå Discgolf. Linus som är 14 år spelade ut hela sitt register och skulle kommit 8:a i Open om tävlingen slutat efter semi finalerna. Anmärkningsvärt bra!
Tvåa kom Jimmie Nilsson från Haninge följt av Emil Bygde, Järva DGC. Emil knep bronset i sudden mot Erik Tegenfeldt.

Masterklassen vanns av Illka Tamminen från Finland.
Jonas Löf, Järva DGC tog silvret efter en hård duell med Mats "knickarparn" Bengtsson, Värnamo FC

Pojkjuniorer vanns av Peter Degerström, Skellefteå Discgolf, som i år tagit hästkliv på utvecklingskurvan. Mikael Nolander, SDG tog silvret före Järvaiten Tobias Mickelsson.

/TE

Fullständiga resultat
04-07-12 - BHMO
PDGAs National Tour rullar vidare och i helgen så avgjordes Brent Hambrick Memorial Open (tidigare Columbus Open) i Columbus, Ohio. Tävlingen avgjordes under tre dagar på en 27-håls bana.

Openklassen vanns av Barry Schultz som tog hem sin andra National Tour tävling för året. Brian Schweberger kom tvåa och Ron Russell och Steve Brinster slutade på delad tredje plats.

I Damklassen så vann Des Reading sin tredje NT tävling för året. Valarie Jenkins blev två och Lesli Herndon slutade trea.

Mastersklassen togs lätt hem av Brad Hammock som slutade på samma resultat (-23) som Barry Schultz. På andra plats slutade Andrew Back och trea blev Gordon Holton.

KW

Resultat
04-07-06 - Disc notiser
Lite smått och gott om vad som hänt på discfronten den senaste veckan:

Gateway Illusion som vi berättat om tidigare har äntligen hittat ut i nätbutikerna, discen är den tredje i raden av höghastighetsdrivers med bred rim från tillverkaren. Först ut var Speed Demon och sen kom Spirit. Illusion skall vara den mest lätthanterliga, men är fortfarande relativt överstabil.

Gateway också släppt en supersoft variant av sin mest sålda disc, puttern Wizard.

Det har blivit ett lite bråk mellan DGA (Disc Golf Association) och Ching pga av Fusion-namnet. Efter en del diskussioner verkar det som DGA släppt namnet och låter Ching ha rätten, man var först ut med sin putter i mjukplast, Fusion Tank redan 2000.

Utgivningen av Innovas Pro Teebird TL är något försenad, det gick rykten att pressningen blev misslyckad, men det är fel, discarna är klara, de skall bara förses med tryck. Tippar att de dyker upp i slutet på nästa veckan.

KS
04-07-04 - Sandström vann FO
Finnish Open vanns av Christian Sandström med tre kasts marginal till Jesper Lundmark. Inför söndagen hade Christian en ledning på hela nio kast till tvåan. Trea kom Markus Källström nio kast efter Lundmark. Fjolårssegraren i Finnish Open, Timo Pursio, kom på sjätte plats.
I sammandraget för Nordic Discgolf Tour innebär detta att Sandström har två av tre möjliga segrar. Lundmark ligger näst bäst till med en seger och en andraplats.

I damklassen vann Birgitta Lagerholm överlägset före Lydie Hellgren på andra plats.
Masterklassen vanns även den med god marginal av Hasse Svensson som nu har två av tre möjliga segrar.

Tävlingen avgjordes under besvärliga förhållanden med en hel del regn.
Nästa deltävling i Nordic Discgolf Tour är Skellefteå Open 17-18 juli.

JL

Länk till Resultat Finnish Open
04-07-04 - Nya Pro discar
Så är den äntligen här, Innovas Pro Orc, efter ett par misslyckade testpressningar så har det äntligen stämt och discarna är på väg ut till nätbutikerna. Orc i Pro-versionen kommer finnas i vikter mellan 165 och 175 gram.

Samtidigt dyker även något överraskande Cobra upp i Pro-skepnad och i vikt intervallen 165-180 gram. Enligt Dave Dunipace på Innova är Cobra en mycket populär disc på den amerikanska marknaden.

Vad som kommer härnäst är svårt att säga, det beror antagligen på efterfrågan. Troligen är Aviar putter först ut, sen Beast. Leopard,Valkyrie och Viking är också några som är på tapeten.

KS
04-07-01 - Inför Finnish Open
En av årets höjdpunkter närmar sig. I helgen spelas Finnish Open i Tampere Finland. Denna tredje deltävling av sex i Nordic Discgolf Tour (NDT) har stor betydelse då det gäller att se vilka som kommer att ha något med sammandraget i NDT att göra.

Bland favoriterna i Open-klassen finns fjolårsvinnaren Timo Pursio, som gör sin första tävling i NDT. De fyra bästa tävlingarna räknas och Timo måste med andra ord lyckas direkt med en bra placering för att ha chans till en topplacering i NDT. Jesper Lundmark har chansen att ta ett grepp om NDT efter segern i Tönsberg Open.

Christian Sandström vann den första deltävlingen Danish open, men har visat sviktande form på senare tid. Även Markus Källström har inte spelat så bra i år och skulle behöva en topplacering för att ha med totalställningen att göra.

I damklassen har Birgitta Lagerholm favoritskapet.

Resultaten från tävlingen kommer att redovisas direkt efter tävlingen både på lördag och söndag kväll på Nordic Discgolf Tours webbplats.

Nordic Discgolf Tour >>

/JL
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008
Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008

Markus Kallström i Presidents Cup 2009
Markus Kallström i Presidents Cup 2009
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons