Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
04-10-29 - Bulldog & Viking
Så har de äntligen kommit ut från "trycket", Dx Bulldog och Viking. Om trycken är snygga eller inte kan väl diskuteras....

Bulldog en överstabil inspelsdisc med Aviar-känsla (Aviar Putter modellen) i greppet, beter sig likartat oavsett fart, bra flyt i luften. Finns i vikter mellan 170 och 175gram. Inga planer att tillverka den i andra plaster ännu.

Dx Viking skall ha blivit riktigt lyckad till slut enligt Dave Dunipace på Innova, något mindre stabil än Champion-varianten i både höga och låga farter, bättre häng i luften skall den också ha. Finns i vikter mellan 165 och 175gram. Lär komma i Pro-plast under november.

KS
04-10-17 - USDGC avgjort
Ken Climo vann United States Disc Golf Championship med 5 kasts marginal till Cameron Todd och Darrell Nodland. Detta var Ken Climos fjärde USDGC-seger. Barry Schultz avslutade bra och klättrade till en delad sjätte plats.

Jesper Lundmark slutade på nionde plats, den bästa placeringen någonsin för en ickeamerikan. Timo Pursio från Finland kom delad nia förra året.

Sami Loukko från Finland var näst bäste europé på 42 plats. Näst bästa svenskar blev Daniel Strandberg och Thomas Erlandsson på 75 plats.

Perfekta förhållanden svaga vind, 20 grader och soligt varför scorerna blev förhållandevis låga.

Resultat

Resultat hål för hål för alla

USDGC
04-10-16 - USDGC lördag
Ken Climo visade en mer mänsklig sida den tredje dagen och gick runt på blygsamma 69 kast. Hans ledning är nu endast tre kast till högoddsaren Ron Convers.
Dagens insats gjordes dock av Jesper Lundmark som gick runt på lördagens bästa resultat, 62 kast och är nu uppe på en sjunde plats. En makalös upphämtning efter den smått katastrofala första dagen. Barry Schultz verkar vara borta från tätstriden efter ytterligare en 70-runda. Näst bäste svensk är Thomas Erlandsson på 73 plats trots en knäskada.
Vädret under lördagen bjöd på friska vindar. På söndag avgörs tävlingen, prognosen säger svagare vindar. Förhoppningsvis kommer Jespers uppåtgående trend hålla i sig.

Resultat

Resultat hål för hål

USDGC
04-10-15 - USDGC fredag
Det blev stora förändringar i ställningen efter USDGC´s andra dag. Det perfekta vädret från torsdagen hade bytts till ett mer blåsigt och svalt väder, vilket gjorde att scorerna blev högre för de flesta. Ken Climo är fortfarande i ledningen, nu med sex kast till Darrell Nodland.

Jesper Lundmark gjorde ett stort kliv upp från 112 plats till 35 plats! Det enda svenska glädjeämnet en i övrigt dyster dag. Näst bäste svensk är Thomas Erlandsson på 64 plats.
Bäste europé är fortfarande Sami Loukko från Finland på 21 plats.
Barry Schultz börjar få problem om han ska kunna försvara fjolårssegern. Efter en 70-runda är han nu på 16 plats med sju kast upp till andraplatsen.
Bästa rundan för dagen gjorde Michael Johansen med 65 kast, vilket gjorde att han gick från 14 till fjärde plats.

Resultat

Resultat hål för hål

USDGC
04-10-15 - USDGC torsdag
Ken Climo leder efter första dagen av USDGC efter en osannolik 56-runda. Det är det bästa resultatet någonsin under USDGC och detta på en bana som är svårare än tidigare år. Banan har en medellängd på 170 meter per hål och många mycket svåra hål med många OB-områden. De yttre förutsättningarna var däremot perfekta: drygt 20 grader och svaga vindar.

Tvåan Dean Tannock är fem kast efter. Barry Schultz ligger på delad 14 plats efter en 65 runda. För de svenska spelarna gick det genomgående mycket trögt. Daniel Strandberg och Thomas Erlandsson ligger bäst till på en delad 43 plats efter 68-rundor. Bäste nordiske spelare är Sami Loukko på delad 30 plats.

Resultat

Resultat hål för hål

USDGC
04-10-13 - USDGC börjar
På torsdag är det dags, United States Disc Golf Championship startar. Alla är där, Barry Schultz, Ken Climo, Jesper Lundmark, Steve Rico, Cameron Todd m.fl. En av dom få toppspelarna som inte är på plats är 2003 års VM-tvåa Markus Källström.

Frågan är om det kommer att bli en tredje vinnare genom tiderna. Denna prestigefyllda tävling har bara vunnits av discgolfens giganter sedan starten 1999. Ken Climo har vunnit tre gånger och Barry Schultz 2001 och 2003. En annan vinnare än Climo och Schultz även i år är inget annat än en smärre sensation.

Årets tävling har ca 170 deltagare. Konkurrensen är hårdast tänkbara i USDGC då det bara är en klass, Open, och där alla världens bästa spelare inklusive Masterspelarna tävlar tillsammans. Vinnaren tar hem ca 100 000 kr.

Förutom fem svenska spelare finns även sju finska och två norska spelare med i startfältet. Finlands största hopp är Timo Pursio som placerade sig på delad nionde plats förra året. Norges främste är Espen Mökkelgjerd, europamästare 2003. Det svenska hoppet är Europas bäste spelare just nu, Jesper Lundmark. Jesper är även rankad nummer tre i världen efter Schultz och Climo.

Följ tävlingen på USDGC´s website. Real time scoring kommer att finnas under fredag till söndag för de två första grupperna. Bilder och videosekvenser från tävlingen kommer också att finnas på siten.

Resultat

USDGC website
04-10-11 - Mälartouren avgjord
Mälartouren, med 20 deltävlingar på banor i Uppland, Södermanland och Västmanland, vanns av Markus Källström (bilden) i Elitklassen. Tävlingens övriga klassvinnare blev Ragna Bygde i Damklassen, Erik Hermansson i Herrjuniorklassen, Jan Isberg i Avanceradeklassen och Fredrik Svensson i Motionklassen. Tävlingen startade den 2 maj och avslutades den 10 oktober och samlade drygt 200 deltagare.

Resultat
04-10-11 - Schultz i form
Uppvärmningstävlingen före USDGC; Disc Landing Fall Finale, vanns av favoriten Barry Schultz. Marginalen var dock knapp med endast ett kast till Michael Johanson och Brian Schweberger.

De svenskar som var med placerade sig längre ner i resultatlistan. Bäst kom Daniel Strandberg på tionde och Jesper Lundmark på elfte plats.

Hans Svensson vann överraskande Masterklassen fyra kast före favoriten Stan McDaniel.

Resultat
04-10-08 - Disc notiser v41
Lite smått och gott om vad som hänt och händer på discfronten:

Discrafts ”One Disc Ace Race 2004” har blivit godkänd av PDGA, discen kommer heta Glide och släpps först i Z-plast. Diametern är 21,5 (Ger en maxvikt på 178,5 gram), rimmens "spetsighetsumma" är 36,50mm och flexibiliteten är 11,11 kg.

Discraft Elite-X Buzzz finns ute i affärerna sen första oktober. Även Z-Flick, i lite mer "vuxna vikter", 167-174gram finns i affärerna sen 27:e september.

Första omgången av Innovas midrange Bulldog är pressad i veckan, kommer nog ut till ebay och webshoppar mm under nästa vecka. Dave Dunipace fick ordning på den till slut, det är en överstabil driver som enligt Dave påminner om en Gator i flykten men i form och grepp mer lik en Hydra.

Gateway Element blev i igår torsdag PDGA-godkänd och kommer släppas i S-plasten inom kort, discen är en stabil midrangedisc som påminner om Innovas Roc, men är något större. Diametern är nämligen 22,1 (Maxvikt 183,4 gram),dischöjd 1,7cm, rimdjup och tjocklek är samma, 1,3 cm, rimmens spetsighet är 39,50 och flexibiliteten är 6,35. S-Element är den första i en serie med 3 eller 4 midrange-discar från Gateway. Ägaren och utvecklaren David McGormack funderar på att benämna dem ”Element Earth”, ”Wind”, ”Water” och ”Fire”, men inget är bestämt. Bilden till höger visar en prototyp, men formen är samma som den kommande serieproducerade.


KS
04-10-08 - USDGC närmar sig
5 svenskar åker i dagarna över till USA för att spela i United States Disc Golf Championship (USDGC) Det är Jesper Lundmark, Daniel Strandberg, Thomas Erlandsson, Emil Isaksson och Hasse Svensson. Detta den mest prestigefyllda discgolftävlingen i världen spelas 14-17 oktober i Rock Hill, South Carolina.

Innan dess, helgen 9-10 oktober, ska svenskarna spela i tävlingen Disc Landing Fall Finale i Charlotte, North Carolina. Tävlingen blir en bra värdemätare då startfältet har världsettan Barry Schultz i startfältet och Cameron Todd som är rankad femma i världen. Banan i Charlotte skiljer sig dock avsevärt från USDGC´s extremt långa och relativt öppna bana. Hornets Nest banan har många tighta hål, som ofta är vanligt på banor i North Carolina.

Hans Svensson tävlar i masterklassen i Charlotte och har som främste konkurrent 50-årige(!) Stan Mc Daniel, som åldern till trots är en toppspelare. Förra året kom han på 20 plats i USDGC att jämföra med sverige- och europaettan Jesper Lundmark som placerade sig på 15 plats.

Gå till USDGC's webbplats >>>

JL
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

David Höjetun
David HöjetunAnnons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons