Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
05-10-30 - Discraft Spectra
Discraft släpper en ny bredrimmad driver som bygger på Flick och Venom. Discen är mindre överstabil än ovan nämda och kan närmast jämföras med exempelvis Innovas Starfire.

Discen kommer "under första rundan" endast släppas i Z-plast och med 11 (!)olika Supercolortryck. Finns i vikter mellan 167-174 gram.

Priset i USA verkar hamna på mellan 16-20 dollar.

KS
05-10-28 - Ny plast från Ching
Chings har släppt sin Juju och Velocity i sin nya basplast Power-line, en vidare-utveckling av Fusion-plasten. Plasten liknar Innovas Dx och discarna hamnar prismässigt i samma kategori. Powerline fanns redan i Chings utbud under 2001, men dagens plast är avsevärt förbättrad.

Ett tips, en liten kul grej, sök efter discar där det finns en liten asterisk ”*” före Powerline på discen. Dessa discar är gjorda i ett lite dyrare, mjukare och hållbarare material , endast 1000 av hela produktionen är pressade i denna plast.

Releasen av drivern Genesis är framflyttad tills vidare.

KS
05-10-28 - SDG satsar vidare
DISCGOLFTERMINALEN BLIR STÖRST I EUROPA

Skellefteå Discgolf satsar mot EM 2009. Därför har klubben under hösten ansökt hos Skellefteå kommun om mer mark för att kunna bygga ut Discgolfterminalen ytterligare. Denna ansökan har nu godkänts och projektet kan nu sättas i verket.

"Svarta slingan" som det nya området kallas, omfattar 15 hektar mark som kommer att inrymma minst 9 nya hål. Vi bygger hål där kastaren tvingas att planera sina vägval för att kunna lösa banans svårigheter. Det längsta hålet kommer att ha en längd på ca 350 m och snittlängden på hela slingan blir drygt 150 m. Denna nya svarta slinga kommer att ge discgolfen i Skellefteå en rejäl knuff framåt.

SDG har under året tillsatt en projektgrupp bestående av Jonas Rudholm och Tomas Ekström som under det gångna året planerat slingan. Tomas Ekström, ordförande i SDG, anger som skäl till varför SDG vill satsa på detta att "Vi vill på detta sätt erbjuda motionärer och elitspelare Europas bästa och mest kompletta anläggning. Med uppåt 30 hål fördelat på olika arton och niohålsslingor att tillgå finns utmaningar för alla. Vi vill se till att våra elitspelare får träna på längre och tuffare banor, samtidigt som allmänheten och motionärspelarna får rejält med spelutrymme på den befintliga 18-hålsbanan”.

Ekström avslöjar att det finns ytterligare skäl till att satsningen tar fart. Under de senaste åren som SDG byggt anläggningen har drömmen om att få arrangera EM eller en ännu större tävling vuxit fram. Med möjligheterna som större ytor ger verkar den drömmen inom räckhåll. Förhoppningen är att ett antal av dessa nya hål ska vara spelbara sommaren 2007, men projektet spänner över 3 år. Målet är att banan skall stå spelklar till ett eventuellt EM 2009, då vi vill kunna presentera en komplett anläggning redo att ta emot gräddan av Europas discgolfelit.

Mer info på SDG´s hemsida

www.sdg.nu
05-10-19 - Discraft Photon Glo
Discraft pressade en batch med discar i deras självlysande Photon Glo plast förra veckan, modellerna var Buzzz, Challenger (hårda plast) och Tracker. De förses med tryck och skickas ut till butikerna inom två veckor. Innan året är slut kommer serien kompletteras med en omgång av XL och Stratus.

Discraft rekommendera att man laddar discarna framför en mycket stark ljuskälla (Bilstrålkastare eller liknande) i minst 10 minuter innan man spelar, då skall de vara självlysande i minst 2 timmar.

KS
05-10-17 - Orc Special blend
Innova har nyligen släppt Orc i hemlig specialblandning (Champion/ Pro?) som fundraiser till PDGA-VM 2006. Kul tryck elller hur!
Plasten har en skön känsla som påminner inte så lite om Innovas Special Edition och gamla KC-serien.
Kostar 16 dollar i amerikanska web-butiker.

KS
05-10-15 - Feldberg vann USDGC!
USDGC har fått sin tredje vinnare genom tiderna. David Feldberg vann trots att Barry Schultz närmade sig på slutet och var ikapp då fyra hål återstod. Schultz tappade dock tre kast på hål 15 och kunde sedan inte komma ikapp. David Feldberg är 28 år, kommer från Springfield, Oregon och var rankad åtta i världen innan USDGC.

Läs mer om David Feldberg på denna länk:
David Feldberg

Scott Martin slutade tvåa, två kast efter Feldberg. Barry Schultz delade tredjeplatsen med Kevin McCoy.

Markus Källström avslutade med tävlingens bästa runda, 56 kast, och visade mer av sin kapacitet jämfört med tidigare under tävlingen. Detta är även den bästa rundan någonsin på USDGC. Även Ken Climo och Brad Hammock har spelat på 56 kast tidigare år.

Det svängde ordentligt i startfältet under tävlingen. Efter första rundan låg Jesper Lundmark delad etta och Markus Källström på delad 97 plats och ändå kom Markus före Jesper i slutställningen. Markus slutade på 15 plats och Jesper tappade på sista rundan och slutade på 19 plats.
Bäste europé blev lite otippat Jussi Meresmaa som har spelat stabilt och avslutade med 62 kast. Jussi slutade på delad 10 plats, vilket var nära den bästa placeringen någonsin för en ickeamerikan. Tidigare år har Timo Pursio och Jesper Lundmark placerat sig nia.

Resultat
Resultat hål för hål

JL
05-10-15 - Scott Martin leder
Ny ledare i USDGC är Scott Martin som med stabilt spel och en 61 runda nu leder med ett kast till David Feldberg, som gick dagens bästa runda med 58 kast. Barry Schultz är uppe på tredje plats och Nathan Doss på fjärde. Ken Climo närmar sig så smått och är nu delad nia, 10 kast efter ledaren.

Tyvärr tappade Jesper en tätchans efter tre raka sjuor på dom smala långa hålen 11-13. Hål där han tidigare haft fem av sex birdies. Jesper Lundmark har fortfarande en god chans att få sin bästa placering någonsin. Förra året hade han en nionde plats.
Delad bäste europé tillsammans med Jesper är Jussi Meresmaa från Finland som nu är uppe på en 13 plats. Anders Källström är delad 32 och Markus Källström delad 37.

Resultat
Resultat hål för hål

JL
05-10-14 - Sprague i topp
Jesper Lundmark tappade något efter andra dagens spel i USDGC, men har fortfarande kontakt med täten och ligger nu fyra.
Chriss Sprague har tagit en fyrakasts ledning efter en 57 runda. Nathan Doss och Scott Martin delar andraplatsen. Barry Schultz är femma, ett kast efter Jesper. Ken Climo verkar få svårt att hänga med i täten efter en 63 runda och ligger nu på delad 20 plats, 11 kast efter ledaren.

Näst bäste svensk är Anders Källström på delad 27 plats. Markus Källström klättrade 43 placeringar och är nu delad 54.
Delad bästa runda gjordes av Steve Wisecup, världsmästare 1989. Wisecup är 50 år och visar att han fortfarande kan hänga med dom yngre spelarna.

Resultat
Resultat hål för hål

JL
05-10-12 - Lundmark i täten!
Efter USDGC´s första dag leder Jesper Lundmark! Han delar ledningen med Nathan Doss, Steve Brinster, Chriss Sprague och Scott Martin, samtliga gick på 60 kast.
Barry Schultz ligger ett kast efter och Ken Climo ligger fem kast efter täten.
Dagens start gjordes av Avery Jenkins, som började tävlingen med 10 raka birdies! En enorm insats på en så pass svårspelad bana. Sedan tappade han spelet och avslutade med en rad bogies och slutade på 64 kast.

Övriga svenska resultat: Daniel Strandberg och Anders Källström 67 kast, Christer Köhler 68 (efter en tia(!) på hål 9), Emil Isaksson 69, Hans Tegebäck 71, Markus Källström 72, Thomas Wahlström 73, Johannes Högberg 75, Emil Burstrand 77.

Resultat
Resultat hål för hål

Läs mer om ledarkvintetten på dessa länkar:
Jesper Lundmark
Nathan Doss
Steve Brinster
Chriss Sprague
Scott Martin

United States Disc Golf Championship spelas onsdag till lördag.

JL
05-10-10 - Jeppe femma i USA
På onsdag börjar årets mest prestigefyllda discgolftävling United States Disc Golf Championship. Dom svenska spelarna har redan åkt över och var med i en uppvärmningstävling nu i helgen.
Bäst i Charlotte Open gick det för Jesper Lundmark som kom på femte plats efter Barry Schultz på fjärde plats.
Vann gjorde Michael Johnsson.

Resultat

USDGC spelas i Rock Hill, South Carolina. Dom bästa spelarna i världen deltar. Förutom Jesper och Markus Källström så är titelförsvararen Ken Climo på plats. Dessutom Barry Schultz, världsmästaren Nathan Doss och sjuttonårige VM-tvåan Matt Orum. Tio svenska spelare är med i startfältet. Förutom Jesper och Markus är det Daniel Strandberg, Emil Isaksson, Anders Källström, Christer Köhler, Johannes Högberg, Emil Burstrand, Thomas Wahlström och Hans Tegebäck.

Länk till USDGC

JL
05-10-08 - Hybrid släpps
Hybrid blev godkänd under veckan av PDGA, discen som vi skrivit om tidigare har hämtat vingprofilen från Sabre/Blaze, något plattare och med trubbigare nos. Diametern är 21,2 cm vilket ger en max vikt på 176,0g, vingprofilen är 32,5 mm.

Hybrid kommer släppas i första hand i Evolution och S-plast, men kommer troligen i Nike-plasten inom kort. Nike-plasten har man fått till så den är lite greppvänligare och inte lika ”halkig” som de första försöken.

Under utveckling är också Scream (Long range)och Magic (Läpplös Wizard). Långt gående planer finns också för Blast (Long Range) och Odyssey (Mid Range). David McGormack skriver att den nya serien av discar kommer vara mer understabila/stabila än Gateways nuvarande uppsättning (Ex Illusion, Spirit och Element), mer avsedda för nybörjare och motionsspelare.

KS
05-10-01 - Quarter K vers 2.0
Jonny Potts på Discwing har omarbetat sin Quarter K, på version 2 har han gjort om undersidan på rimmen lite, men han är än så länge hemlighetsfull med resultatet. Discen kommer också komma en ny plast som mer liknar Champion, Supreme och Z-plasten, nästan genomskinlig och mycket tålig. Hållbarheten var annars det största problemet med den första utgåvan av QK (Sorry Thomas!), men det skall vara åtgärdat nu.
Ändringen av rimmen ger Quarter K en mindre överstabil flykt enligt Discwing.

KS
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Christian Sandström, Paris 2000
Christian Sandström, Paris 2000

Jonas Hälleblad demonstrerar perfekt fotisättning
Jonas Hälleblad demonstrerar perfekt fotisättning
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons