Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
06-03-30 - Avenger i ESP
Discraft jobbar på! Imorgon släpper man Avengern i ESP plasten. Tillgången blir dock begränsad, endast 600 discar är tillverkade.

De släpps dock bara som fundraiser till i första hand Bowling Green 2006 Amateur Championships. Finns i vikter mellan 160 och 169 gram.

KS
06-03-28 - Fullt i Skellefteå
Som vi skrivit tidigare på Discgolfsweden är det stort intresse för PDGA European Tour 2006. Idag blev även Skellefteå Open tvungna att öppna sin reservlista för att få plats med alla anmälningar. Man har 26 reserverade platser kvar och de som finns kvar släpper man till spelare på reservlistan först 15 maj. Det ser ut som ni får slåss om de sista platserna ifall ni vill vara med i Skellefteå 15- 16 juli.

EI
06-03-27 - Ken Climo på topp
Vid helgens tävling Melbourne Open blev det förhandsfavoriterna som visade prov på bra spel. Bäst av alla spelade Ken Climo som höll sin ledning genom hela tävlingen och vann med fyra kast före John E. McCray följd av Barry Schultz ytterligare åtta kast efter. På fjärde plats kom Mike Hoffman och femma blev Steve Brinster.

I damklassen var det Carrie Berlogar som vann med sju kast till tvåan Pam Reineke och ännu ett till Nadine Cosgrove. Brad Hammock vann på nytt i masterklassen. Både Hammock och Willey kom in på minus 8 efter tredje rundan så det var först efter särspel som Hammock kunde gå ifrån med ännu en seger. På tredjeplats hittar ni Gregg Hossfeld 3 kast efter.

Nästa tävling på PDGA National Tour är Bowling Green Open 8- 9 april.

Fullständiga resultat >>

EI
06-03-24 - Inför Melbourne Open
I helgen spelas Melbourne Open den andra tävlingen på PDGA National Tour i Wickham Park, Melbourne, Florida. På plats är de bästa spelarna där bland förra årets vinnare Barry Schultz men även Floridas bästa spelare Ken Climo och John E. McCray. Spelare att hålla ögonen på är även Peter Wyngaard och Ben Gurthie som alltid brukar spela bra på sina hemmabanor i Florida. Missa inte heller Steve Martino som visat prov på fint spel. Kan det ha att göra med att tidigare världsmästaren Ron Russel tagit honom under sina vingar? En spelare som dock saknas är förra årets stjärnskott Peter Middlecamp.

I damklassen kan vi räkna med en kamp mellan Nadine Cosgrove, Carrie Berlogar och Pam Reineke.

Något som alla spelare kommer få kämpa mot förutom banan är luftfuktigheten som ligger runt 90%, vilket kommer gynna de mest vältränade spelarna.

Vi återkommer med en sammanfattning av tävlingen efter helgen.

EI
06-03-22 - Players Cup ny Major
Tävlingen Players Cup har i år fått status som Major utav PDGA. Tävlingen hade premiär förra året och blev direkt en succé med $30.000 dollar i prissumma. Tävlingen tar plats på Red Hawk Disc Golf Course i Crystal River, Florida 17-19 november. Vi återkommer med mer information om tävlingen under året som kommer.

EI
06-03-21 - Discrafts hemsida
Discraft har piffat upp sin hemsida, har blivit mycket mer överskådlig, ta en titt här!

KS
06-03-20 - Anmälan British Open
Idag har anmälningen till British Open öppnat som spelas 22-23 juli. Tävlingen avgörs med spel på de två kända banorna på Whticombe Farm i Beaminster, där EM spelades 2003. Tävlingen har A-tier status och är även en kvaltävling för USDGC i höst. Man har från tävlingsledningen sagt att man satsar stort och målsättningen är ett stort internationellt startfält och stora prispengar. Man har redan gjort klart med Discwing som huvudsponsor för tävlingen.

Anmäl dig här >>

EI
06-03-18 - Snap Whitler på gång
Vi har berättat redan i december om Whitler, nu håller den på att produceras och är skickad till PDGA för godkännande i veckan. Släpps enligt Snaps Matt McDonald under under senare delen av april eller maj.

Discen är unik, inget liknande är släppt de senaste 15 åren, den mäter ca 23 cm i diameter, höjd ca 2,5 cm och den har en tunn rim, det är en inspelsdisc som liknar en klassisk frisbee, t ex Wham-O form 40-42 och kanske allra mest en Kitty Hawk Softtouch (men hur många av dagens aktiva har kastat med en sån)? Kommer finnas i vikter mellan 165-185 gram.

KS
06-03-16 - Succé för Euro Tour
Som vi skrivit tidigare här på Discgolfsweden så har tävlingarna på årets Europa Tour visat sig vara mycket populära och det är stort tryck på tävlingarna som fyller upp sina spelarfält rekordsnabbt. Vi har nedan sammanfattat statusen vid dags datum.


Dessa tävlingar har redan fyllt upp sina startfält:

Easter Open 14-16/4 - 120 spelare - väntlista
Dutch Open 12-15/5 - 72 spelare - väntlista
SDGO 10-11/6 - 97 spelare - väntlista
Albuch Open 07-09/7 - 126 spelare - väntlista

Här finns det fortfarande platser kvar:

European Masters 23-125/5 - 50 spelare - 22 lediga platser
Skellefteå Open 15-16/7 - 85 spelare - 20 lediga platser
Tali Open 01-02/7 - 51 spelare - ?? lediga platser
Icelandair Open 23-25/6 - ?? spelare - ?? lediga platser
British Open 22-23/7 - ?? spelare - ?? lediga platser
Jablines Open 08-10/9 - ?? spelare - ?? lediga platser

Läs också: Eurotours deltävlingar - 2006

EI
06-03-16 - Millennium satsar
Millennium bryter sig loss ifrån Innova. Sedan starten 1994 har Innova skött om utveckling, tillverkning och distribution av Milleniums discar. Första steget var att man flyttade till Austin, Texas, därifrån kommer man att sköta om distributionen själva. Ny chef är en av Texas bästa discgolfare, Shannon Fosdick, han tillträdde den 1:a mars. Hemsidan är på väg att få sig ett lyft, ta en titt här .
Var beredd på nya spännande produkter från Millennium i högre takt än tidigare.

Millenniums nya plast har fått namnet efter stjärnhimlens starkaste stjärna Sirius, plasten skall vara extremt hållbar och greppvänlig, inte överraskande påminner den en hel del om Innovas Star-plast. Under början av april dyker Orion LF upp i butikerna, inom kort kommer även LS i den nya plasten.

KS
06-03-15 - Gateway 2 part shot
Gateway har börjat jobba ihop med en ny partner och har tillsammans med dem tagit fram ett nytt sätt att gjuta discar. Resultatet har blivit ”GWDGD” (Gyroscopic weight distributed golf disc), metoden innebär att man kan ha två olika plaster i discen, en ute i kanterna och en annan på top-plattan. Den stora fördelen är att man kan få ut ännu mer vikt ut till kanterna.

Första prototypen som David McGormack har tagit fram är en inspels/putter-disc som han beskriver som en form 86, med Roc-rim med en läpp från en Wizard, kristallklart eller hur? Man har producerat 200 st prototyper som David nu säljer direkt från Gateway.

Troligtvis kommer man ta fram en serie discar innan man släpper dem. Discarna kan komma ut under ett annat märkesnamn också, kan det vara Nike?

David skriver också att den länge omtalade Scream kommer produceras som prototype inom kort.

KS
06-03-14 - Fullt även i Holland
Nu har även tävling Dutch Open i Holländska Schoorl fyllt sitt startfält på 72 spelare. Tävlingsledningen har gått ut med information om att man ser över möjligheterna att utöka startfältet så länge man kan hålla tidsschemat. Man kan fortfarande anmäla sig till reservlistan.

Läs också: Anmälan Dutch Open

EI
06-03-13 - Redan fullt i SDGO
Precis som de andra tävlingarna på årets nya Europa Tour har SDGO fått ett positivt gensvar bland spelarna och intresset är stort. Tävlingen har redan fyllt upp sina öppna platser och börjat fylla på i reservlistan.

Man har ca 40 platser reserverade fram till 10 april för Svenska topp rankade spelare från 2005 inklusive 10 wildcards. Så om man har tur går det fortfarande att få en plats i tävlingen. Dessutom kan man alltid räkna med en del avanmälningar.

Även tyska tävlingen Albuch Open har fyllt sitt startfält på 126 spelare och reservlistan fylls fortfarande på.

Läs också: Dags för SDGO
Läs också: Albuch Open 2006

EI
06-03-12 - Instep discar
Instep har fått sina golfdiscar Pluto, Saturn och Mercury golfdiscar godkända av PDGA.
Instep ägs av Pacific Cycle, discarna tillverkas i Kina och kommer ut i handeln inom kort. Discarna har i sig funnits ett bra tag , men har tidigare endast levereras med Instep’s träningskorg och i en verkligt ”stenhård” plast.

Pluto är en 21cm driver (Höjd 1,7cm, rimtjocklek 1,1cm, rimdjup 1,4cm, rimdjup/diameter 5,2%, rimkonfiguration 29 mm, flex 8,62kg), den påminner mycket om gamla San Marino Stingray fast med en mycket spetsigare kant.
Saturn är 21cm mid range (Höjd 1,7cm, rimtjocklek 1,1cm, rimdjup 1,4cm, rimdjup/diameter 5,2%, rimkonfiguration på 31,25 mm, flex 8,85kg), den ser identisk ut som drivern Pluto (!?).
Mercury Puttern har en diameter på 21.3 (Höjd 2,0cm, rimtjocklek 1,6cm, rimdjup 0,8cm, rimdjup/diameter 7,5%, rimkonfiguration på 60 mm, flex 8,96kg), den liknar faktiskt mest en hög trubbig Classic Roc med ovanligt hög midja (midjan= skarven mellan topp och underdel av discen).

De nya godkända discarna är tillverkade i en plast som liknar gamla dx, finns i vikter mellan 155-165gram, de beskrivs som understabila och lämpliga som nybörjar discar. Discarna kommer i framtiden att kunna köpas både tillsammans med Instep-korgen eller separat.

KS
06-03-07 - Junioråldern höjs
Till följd av en anpassning till PDGA´s internationella regler höjs junioråldrarna med ett år. Så här kommer åldersgränserna se ut till säsongen:

Herrjunior och damjunior, under 20 år, födda 1987 eller senare.
Pojkjunior och flickjunior, under 17, födda 1990 eller senare.
Pojkminior och flickminior, under 14, födda 1993 eller senare.
”Under 11”, (för denna klass finns inget officiellt namn ännu) födda 1996 eller senare.

JL
06-03-07 - Goblin meets T-Rex
Innova har ett par helt nya modeller på gång!
Först ut från är T-Rex som släpps först i Star plasten och inom en snar framtid även i Dx. Det är den ”Wraith X” vi berättat om tidigare, David beskriver den som en Teebird i flykten men med samma längd och hastighet som Wraith. 21,1cm i diameter och kommer i vikter mellan 165-175gram. Bör dyka upp i affärerna under de närmaste veckorna.

Inom kort släpps också den stabila 21,2 cm allround discen Goblin som i princip är en förminskad Aero. Kommer ut i Dx-plast först i vikter från 130, resp 150 till 175gram.

Mer då, jo "stjärnfallen" fortsätter:
Star Firebird och Starfire släpps när som helst, Star Firebird L kommer också inom kort och Star Eagle är inte långt borta.
Star Gremlins är också gjorda i en begränsad upplaga, kommer troligen bara släppas som fundraisers.

KS
06-03-06 - A-Tier i Skellefteå
Nu har även Skellefteå Open öppnat sin anmälan för årets tävling 15- 16 juli. Tävlingen är Sveriges andra bidrag på PDGA European Tour samtidigt som det är en del av Svenska Mästerskaps Touren.

Man vill verkligen inte missa Skellefteå Open 2006 då detta blir en gigant på touren med respektingivande A-Tier status vilket innebär minst 40 000 kr i prispengar. Sedan har Skellefteå Open visat hög klass på arrangemangen tidigare år och det kommer med säkerhet inte bli någon skillnad i år.

Missa inte att Pargolf-SM spelas här också den 14 juli.

Registera er här >>

EI
06-03-06 - Schultz vinner igen
I fredags så startade 2006 års upplaga av PDGA National Tour i Scottsdale, Arizona med The Memorial. The Memorial samlade även i år ett stort och starkt starfält med 213 Pro spelare och 182 amatörspelare.

Spelare som återfanns här var självklart fjolårsvinnaren Barry Schultz och 2005 år vinnare utav PDGA National Tour David Feldberg. Det var även dessa två som gick ut i ledargrupp inför tredjerundan tillsammans med Chris Sprague och 2005 års världsmästare Nathan Doss. Schultz gick ut med en tre kast ledning till Feldberg som i sin tur hade två kast på Sprague och ytterligare ett till Doss. Denna ledning utnyttjade Schultz smart och han vann med fyra kast före Sprague som var ett kast före Josh Anton och ytterligare ett före Feldberg.

Inför tredjerundan i damklassen gick Kathryn Manley ut tre kast före Lesli Demark följd av Angela Tschiggfrie ytterligare fyra kast efter och Juliana Korver ännu ett. Här visade Tschiggfrie att hon var starkast då hon tog ifatt hela nio kast på Manley och vann med ett kast till Demark som var ett kast före duon Manley och Valarie Jenkins.

I Mastersklassen gick Dan Ginnelly ut två kast före Brad Hammock och Jim Oates och Harold Hampton ännu ett efter. Här fick dock Ginnelly se sig besegrad av Hammock med ett kast. Han fick istället nöja sig med en delad andra plats tillsammans med Hampton. På fjärde plats slutade Steve Wisecup ännu ett kast efter.

Kompletta resultat hittar ni här >>

EI
06-03-05 - Dags för SDGO
Sverige är i år enda land som har två deltävlingar på PDGA European Tour. Dessa är SDGO och Skellefteå Open.

Den äldsta av dessa är Stockholm Discgolf Open som i dagarna öppnat sin anmälan. Tävlingen status är både PDGA European Tour och SMTD. Startfältet är satt till 144 platser så missa inte din chans att delta i en av årets största och mest prestigefyllda tävlingar.

Registera er här >>

EI
06-03-03 - Amälan Tali Open
Säsongen närmar sig snabbt och tävlingarna på PDGA European Tour öppnar upp sina anmälingar på löpande band.

Senast att bjuda in är Tali Open som idag öppnar sin anmälan. Tävlingen spelas i Helsingfors 1- 2 juli och man skyltar med minst 1500 € i prispengar och en tuff och utmanande bana.

Registera er här >>

EI
06-03-02 - Latitude64 försenade
Latitude har blivit försenade med att få ut sina discar pga av problem i produktionen
Man siktar på att få ut alla sina leveranser under början på april.
Alla discar är för övrigt slutsålda redan innan de nått butikerna (!)
Discgolfsweden önskar killarna på Latitude64 lycka till.

KS
06-03-02 - Anmälan Dutch Open
Igår öppnade anmälan till Dutch Open som spelas i Schoorl 13- 14 maj. Startfältet är satt till 72 spelare i första omgången. Idag är 46 spelare anmälda.

Registera er här >>

EI
06-03-01 - Ny i Team Innova
Vid årsskiftet så förstärktes det framgångsrika Team Innova Europa utav Marco Lehousse från Belgien. Tidigare så har Marco spelat i fem år för Team Milleium men likt vår egen Jesper Lundmark har han nu gjort ett byte och han var väldigt glad över detta när jag talade med honom tidigare i veckan.

Marco Lehousse har tävlat mycket framgångsrikt i södra Europa sedan han började spela discgolf 1990. Så sent som förra året vann han den södra Europa touren med hjälp av sina segrar i både Easter Open och Jablines Open. Han har också hunnit bli Belgisk mästare hela 12 gånger.

Läs mer här om denna härliga spelare >>


EI
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008
Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008

Lydie Hellgren, Italia Open 2010
Lydie Hellgren, Italia Open 2010
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons