Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
06-06-30 - Inför Tali Open
Imorgon gör PDGA Eurotour besök i Finland med tävlingen Tali Open. Man har 125 spelare till start i fem klasser vilket är rekord för tävlingen.

I Openklassen hoppas Jesper Lundmark ta sin tredje raka seger i tävlingen men han får hårt motstånd från bland annat Christian Sandström och Christer Köhler som vunnit var sin tävling på årets tour. Andra spelare som kommer för att vinna är bland annat Markus Källström, Timo Pursio och Marco LeHousse.

I damklassen kommer det stå mellan hemmakastaren Anne Matilainen och Angelica Frantz som både visat på bra form i år. I mastersklassen blir det ett tufft möte mellan fjolårsvinnaren Dan Johansson och Rick Hoffa som vann European Masters i maj.

Tävlingens sida >>

DGS
06-06-27 - Skor för discgolf
Nu till sommaren har dom premiär: dom första skorna speciellt framtagna för discgolf. Det är sport- och fritidsskotillverkaren Bite Footwear, som nu har tagit fram fyra modeller för discgolf. Distance Low och Distance High är speciellt framtagna för banor med grus tees och banor med grövre terräng medans Vertigo OS High och Vertigo OS Low är speciellt anpassade för betong tees och mer välansade banor.

Läs mer om skorna på denna länk: Bite Footwear

DGS
06-06-27 - Läpplös Aviar !
Ingen nyhet kanske, men hur många har upptäckt att nya Aviar Putter har tappat sin läpp på underkanten.
Den är inte lika vass som tidigare heller, man har rundat av den något, det skall underlätta själva ”släppet” så att inte discen fastnar i fingrarna.
Modifieringen genomfördes redan under förra året, men det är först nu i och med de nya pressningen av Aviar i Dx och Star-plasten som de kommit ut i butikerna.
För er som inte var med på det glada 80-talet kan vi berätta att den första Aviaren också var utan läpp. Aviaren med läpp dök upp i slutet av 80-talet och finns i en mängd varianter. Den som vill "förkovra sig" kan ta en titt i våra databas.

DGS
06-06-27 - Anmälning Frankrike
Nu går det att anmäla sig till årets sista tävling på PDGA Eurotour, Jablines Open som spelas utanför Paris. Man har i första omgången 80 platser till utländska spelare så vill du vara på plats vid avslutningen av touren gör du bäst i att anmäla dig redan idag.

Länk till tävlingen >>

DGS
06-06-27 - Josh Anthon igen
När Discraft Great Lakes Open avgjordes i söndags så var det åter igen Josh Anthon från Kalifornien som vann. Han vann med två kast före Al Schack och ytterligare ett före David Feldberg och Avery Jenkins. Varken Ken Climo eller Barry Schultz var på plats i Ann Arbor, Michigan.

I damklassen var det åter igen Des Reading som vann. Hon vann efter särspel mot Elaine King som inför söndagens tredjerunda hade en ledning med tre kast. Angela Tschiggfrie tog tredjeplatsen distanserad med 14 kast av topduon.

Kirk Haggadone vann i mastersklassen med fyra kast före Brad Hammock som med sina städniga topplaceringar befäster sin ledning i masterklassens totalställning.

Kompletta resultat >>

DGS
06-06-26 - PDGA Raiting
En dag i förtid skedde årets andra uppdatering av PDGA’s Player Rating. I den senaste från april hände inte så mycket med de Europeiska spelarna då inga tävlingar spelas så tidigt på året. Nu har dock mycket hänt och flera spelare kan se fram emot sin första rating efter inträdet i PDGA.

Svenska spelare håller fortfarande hög klass i världen, där de högst rankade spelarna i Europa är Jesper Lundmark som är fyra på 1031 följd av Markus Källström som är sjua med 1028. Etta totalt ligger fortfarande Ken Climo med 1041 följd av Barry Schultz 1039 och Steve Rico 1033.


Nedan följer svenskar topp 200

4. Jesper Lundmark 1031 (+ - 0 jan 06)
7. Markus Källström 1028 (- 3 jan 06)

60. Anders Swärd 1010 (+ - 0 sep 05)
60. Emil Isaksson 1010 (+ 14 dec 05)
65. Daniel Strandberg 1009 (+ - 0 jan 06)
74. Hans Tegebäck 1007 (+ - 0 jan 06)
85. Christian Sandström 1004 (+ 15 sep 05)
97. Anders Källström 1002 (- 1 jan 06)

130. Tomas Ekström 999 (+ - 0 sep 05)
149. Thomas Wahlström 997 (+ - 0 dec 05)

Övriga Européer topp 100

14. Timo Pursio 1023
74. Jonas Hynönen 1007
85. Markus Lindewald 1004
97. Jussi Meresmaa 1002


Fullständig lista >>

DGS
06-06-25 - Sandström 1:a igen..
Christian Sandström vann den femte tävlingen på PDGA Eurotour, Icelandair Open som avgjordes nu i eftermiddag. På andra plats kom Christer Köhler fyra kast efter. Sandström berättar att han känner sig i riktigt bra form just nu vilket känns bra inför Tali Open nästa helg. Nu ska han ska fira segern genom att åka runt på Island en dag och se sig om. Med en prischeck på 700 € ska det inte vara några problem tycker vi.

Vid publicering av nyheten vet vi ännu inga resultat från de övriga klasserna. Vi återkommer när de är på plats.

DGS
06-06-24 - Sirius Omega
Nu har även Milleniums putter Omega tillverkats i Sirius plasten.

Discarna har försetts med tryck och har börjat distribueras ut till butikerna under denna vecka.

Sirus Orion LS håller på att omarbetas och en ny pressning skall köras. Den första pressningen blev misslyckad av någon anledning.

DGS
06-06-24 - Icelandair Open
En minut i tolv i natt (islänsk tid) så gick starten i Icelandair Open den femte på årets PDGA Eurotour. Under tävlingens första runda utnyttjar man det faktum att det är ljust dygnet runt på Island just nu. Runda två startar idag 15.00 lokal tid.

Island är ett relativt nytt land när det kommer till Discgolf men de har de senaste åren haft ett par spelare som besökt tävlingar i Europa. I helgens tävling ser vi Christer Köhler som favorit tillsammans med Christian Sandström.

Vi återkommer under helgen när vi har fått in resultat från tävlingen.

DGS
06-06-24 - Köhler till Innova?
Det sägs att Christer Köhler från Göteborg skrivit på ett sponsoravtal med Team Innova. Köhler uppmärksammades efter sin seger i Stockholm Discgolf Open för två veckor sedan. Innova har sedan tidigare haft ögonen på Köhler som ingått i deras utvecklingsteam. Vi har sökt Köhler för en kommentar men han är just nu på Island så vi hoppas återkomma med en intervju efter helgen.

DGS
06-06-22 - X Slipstream-GT
Discraft har nu släppt Slipstream-GT i X-plasten.
Discen dök upp redan förra sommaren som 2005 års "One disc ace race"-disc (!?).
Den är en relativt snabb driver, understabil och är utrustad med Discrafts "Groove top".
Finns ute i butikerna redan.

DGS
06-06-20 - Läs Skrällen...
Läs om Skrällen i Stockholm en kort reflektion över Stockholm Discgolf Open av Emil Isaksson.

Läs artikeln här >>

/DGS
06-06-17 - Vinnare Steve Rico
Vinnare av Japan Open 2006 i Openklassen blev Steve Rico som efter en bra final tog sig till särspel mot Avery Jenkins där han visade sig vara starkast. Trea kom Barry Schultz två kast efter och fyra Nathan Doss ytterliggare 2 efter. I damklassen tog Valarie Jenkins tillbaka sin ledning i finalen som hon tappade under tredjerundan och vann med ett kast före Juliana Korver. Des Reading slutade trea ytterligare 3 kast efter.

Under lördagens tredjerunda i Japan Open visade Markus Källström fin form när han gick 18 hål på 53 kast, vilket var dagens bästa runda. Markus klättrade till en sjätteplats och slog Ken Climo på sjundeplats med två kast.

Anders Källström klättrade en plats under tredjerundan och slutade 29. Anna Åkesson slutade på en 16e plats i damklassen.

Resultatlista >>

DGS
06-06-16 - Dubbel Jenkins...
Efter två rundor av Japan Open leder fjolårsvinnaren Avery Jenkins (165 totalt) med två kast före Steve Rico och Nathan Doss. Markus Källström tappade till en sjundeplats efter en 88 runda (175 totalt). Anders Källström gick runt på 93 kast (198 totalt) och klättrade till en 30 plats.

I Damklassen leder Valarie Jenkins (197 totalt) med tre före Juliana Korver och Des Reading ytterligare ett efter. Anna Åkesson ligger på 15 plats (254 totalt).

De spelare som fick avbryta sina rundor igår har idag hunnit spela färdigt sina rundor.

Resultatlista >>

DGS
06-06-15 - Avblåst i Japan...
TD John Ahart har blivit tvungen att avbryta första dagens spel av Japan Open för de spelare som gick ut sist under torsdagen pga av dåligt väder med dimma, regn och starka vindar. Spelet tas upp först imorgon och vi får se vad tävlingsledningen väljer att göra med dem som redan spelat klart sina rundor och de som inte spelat alls.

Markus Källström vann en biljett till Japan Open med sin seger vid EM i Finland förra året är nu på plats för att tävla om prissumman 200 000 kr som delas ut. Markus är där tillsammans med sin bror Anders Källström och sin fru Anna Åkesson som också spelar. Markus var en av de spelare som hann spela färdigt sin runda och han ligger på delad fjärde plats tillsammans med Avery Jenkins på 87 kast. Leder gör Steve Rico 83 följd av Barry Schultz och Nathan Doss 86. Anders Källström ligger på 35e plats med 105 kast.


Vad händer i Japan läs här i Japan Open Chronicle >>

Resultatlista >>

DGS
06-06-15 - Forumet nere
På grund av serverproblem hos vårt webhotell tvingas vi byta forum. Tills detta är fixat så ligger forumet tyvärr nere!

DGS
06-06-13 - Josh Anthons första
Kansas City Wide Open var den åttonde tävlingen på PDGA National tour som spelades nu i helgen. I avsaknad av flera av de bästa spelarna på touren blev det en ganska öppen tillställning i alla klasser. Anledning till detta manfall är årets första Majortävling Japan Open som startar på torsdag, dit många är på väg.

I openklassen var det Josh Anthon som vann med ett kast marginal till Coda Hatfield och ytterligare sju kast före fjolårsvinnaren Chris Sprague. Idamklassen vann Angela Tschiggfrie efter särspel mot Courtney Peavy. Trea kom Lesli Demark. I masterklassen vann CD Steiner tre kast före Mark Martin och ytterligare åtta till Otto Spiers.

Nästa tävling på PDGA National tour är Discraft Great Lakes Open 23-25 juni.

Komplett resultat >>

DGS
06-06-12 - Svenskar topp 100
Vi har i Sverige många spelare på världsnivå och flera av dessa finns med bland de 100 bästa spelarna i världen. Den som idag rankas som bäst i världen är inte överraskande Barry Schultz följd av Ken Climo på andra plats och David Feldberg på tredje. I damklassen är Des Reading etta följd av Juliana Korver och Carrie Berlogar.


Svenskar topp 100 open:

07. Markus Källström
09. Jesper Lundmark
35. Anders Källström
50. Daniel Strandberg
65. Anders Swärd
86. Hans Tegebäck


Svenskor topp 23 dam:

06. Birgitta Lagerholm
09. Niloofar Massavarrahmani
17. Lydei Lykke Hellgren

Se komplett lista här >>

DGS
06-06-12 - PDGA Världs Ranking
För att visa hur bra spelare har spelat på PDGA sanktionerade tävlingar finns sedan länge PDGA Player Rating. Detta system används idag över hela världen. Den nya PDGA World Player Ranking utgår ifrån PDGA Player Rating men använder även resultat i Major tävlingar. Här får man ett resultat från placeringar mellan spelare. I dags läge är det endast ett par tävlingar som samlar ihop de bästa spelarna i världen där de möter varandra. Men ju mer sponsorpengar som kommer in i sporten och ju fler länder som producerar duktiga kastare så blir det fler tävlingar där de bästa spelarna möter varandra. När vi är här är det meningen att världsrankingen endast ska utgå från resultat spelare emellan istället för att förlita sig på player rating också.

Läs mer här >>

PDGA.com
06-06-11 - Köhler vann SDGO
Christer Köhler från Göteborg vann överraskande Stockholm Discgolf Open (SDGO). Efter ett rafflande särspel med Jesper Lundmark och Anders Swärd kunde Christer avgöra efter två hål. Anders slutade tvåa och Jesper trea. Timo Pursio kom på fjärde plats. Christer Köhler har tidigare kommit tvåa i SDGO, men för 21 år sedan(!) 1985. Christer som tidigare hade efternamnet Johansson vann även SM i discgolf 1986.

Övriga klassvinnare:
Dam: Birgitta Lagerholm
Master: Peter Wikström
Herrjunior: Erik Boström
Pojkjunior: Mattias Sandkvist

SDGO är deltävling i SMTD och Eurotour.
Nästa deltävling i SMTD är Skellefteå Open 15-16 juli och i Eurotour Icelandair Open 24-25 juni.

DGS

SDGO´s website med resultat
06-06-10 - Innova Star Coyote
Dx Coyote släpptes för ca en månad sedan och i veckan har man kommit ut med Coyote i Star-plasten.

Målet med Coyote från början var en midrange som motsvarar en inspelad Rancho Roc. Den 21,7cm stora discen släpptes förra sommaren och fick ett mycket positivt mottagande av spelare. Star Coyote kommer vara snäppet mer stabil än i Champion plasten. Kommer troligen finnas i vikter mellan 150 och 180gram.

DGS
06-06-08 - Slaget om Stockholm
Nu till helgen drar det ihop sig till årets första stora drabbning i och med slaget om Stockholm vid de vidsträckta fälten av Järva. Med fulla grupperingar om 144 krigare räknar vi med en mäktig kamp där endast en segrare kan koras i varje klass. Över landet ljuder namnet av en stor krigare högre än andra.

– Jesper vinner!
– Jesper vill vi ha!

Men det finns många modiga krigare som vill visa upp sig och besegra Jesper den store. Bland de modiga hör vi talas om Markus Källström, Bard Soleng, Daniel Strandberg, Emil Isaksson, Timo Pursio, Tommi Vesala och Anders Swärd. Men det finns många fler som vill visa upp hur modiga dem är med sina sylvassa discar och mäktiga puttar.

Om du inte finns med bland de 144 krigarna, hälsas ni välkomen ut till Järvafälten och den ståtliga Järva Discgolf Park.

Läs mer om slaget här >>

DGS
06-06-07 - ESP Banger GT
Banger GT är Discrafts bästsäljande putter för tillfället, den har nu släpps i ESP-plasten. Den lätt överstabila discen finns i Pro-D sen tidigare och i vikter mellan 165-175gram.
Dyker upp i butikerna inom kort.

DGS
06-06-04 - Besök i Genève
Nu finns en ny artikel av Emil Isaksson från tävlingen European Masters i Schweiz.

Läs: Gate B8...

DGS
06-06-02 - PDGA Radio
I veckans PDGA Radio så pratar Brian Sullivan om bland annat Emil Isakssons framfart på PDGA Eurotour som verkar har gett eko borta i USA. Vi hoppas få se en tuff drabbning under SDGO där Jesper Lundmark får försvara sin seger och Emil får bekänna färg på hemmaplan.

Hör avsnittet här >>

DGS
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Mike Mosers roller fastnade i ett träd, USDGC–10
Mike Mosers roller fastnade i ett träd, USDGC–10

Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008
Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons