Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
06-07-30 - Wahle vann HO
Tomas Wahlström från Jönköping vann den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapstouren i Discgolf, Helsingborg Open. Segermarginalen till tvåan Jesper Lundmark blev ett kast. Trea efter särspel blev Anders Swärd.

Jesper har därmed säkrat SM-titeln då han har ointagliga 397 poäng!

I damklassen vann Birgitta Lagerholm och ökade därmed sina chanser till en SM-titel. Närmaste konkurrenter är Nilofar Mossavarrahmani, tvåa i HO och Angelica Frantz, som kom trea.

Herrjuniorklassen vanns av Erik Boström före Calle Ulvinen. Detta gör att Erik ligger bäst till för en SM-titel inför den avslutande tävlingen.

Oscar Stenfeldt vann pojkjuniorklassen före Victor Grundström. Trea blev Mattias Sandkvist. Oscar har med detta tre segrar och en ointaglig ledning och därmed svensk mästare!

Masterklassen vanns av Christer Köhler, som därmed har en god chans att ta hem Master-titeln i år. Hårdast konkurrens har han av Jonas Lindholm, Peter Wikström och Peter Bygde.

Kompletta resultat >>

SMTD ställning >>

Sista deltävlingen i SMTD spelas i Västervik den 9-10 september.

Länk till Westervik DiscGolf Open >>

DGS
06-07-27 - EO öppet för alla
Nu har alla möjlighet att spela mot Ken Climo och Jesper Lundmark i European Open 25-27 augusti. Man har 50 platser kvar och de först anmälda som bekräftar sin registering med att betala startavgiften har således en plats i tävlingen som är den första Majortävlingen i Europa.

Besök hemsidan >>

DGS
06-07-25 - David & Des igen.
Vid helgens tävling Skyland Classic på PDGA National Tour var David Feldberg i storform och tog sin andra raka seger med fyra kast före Nathan Doss. På tredjeplats kom Ken Climo ett kast efter och på fjärde kom Barry Schultz ytterligare fyra kast efter.

I damklassen tog Des Reading sin sjunde seger på årets tour följd av Carrie Berlogar tre kast efter och Valarie Jenkins ytterligare fjorton kast efter. I mastersklassen vann Bryan Motley över Joe Mela efter fyra håls särspel. På tredjeplats kom J. Gary Dropcho sex kast efter.

Tävlingen Skyland Classic var den sista tävlingen på årets National Tour de tävlingar som återstår är nu United States Women Disc Golf Championship i slutet av september och även USDGC i mitten av oktober.

Kompletta resultat >>

DGS
06-07-25 - 10000 aktiva i PDGA
För tio år sedan i slutet av 1996 hade PDGA 3904 aktiva medlemmar. Den 20 juli 2006 så är medlemsantalet nu istället 10153 aktiva medlemmar. Detta motsvarar en tillväxt av medlemmar på 10,5% i genomsnitt varje år, vilket visar på det ökande intresset av sporten genom utvecklingen av discgolfbanor det ökade värdet för medlemmarna och tillväxten av PDGA Tour.

Läs mer >>

PDGA.com
06-07-23 - Sandström vann BO
Christian Sandström vann British Open två kast före Emil Isaksson. De sex första platserna togs hem av svenska spelare: 3) Anders Källström, 4) Markus Källström och Johannes Högberg, 6) Linus Åström.

För Eurotour sammanlagt innebär det att Emil Isaksson ligger bäst till för seger, men marginalen är mycket liten till Marco LeHousse, Christian Sandström och Jesper Lundmark som också har god chans att ta hem totalsegern.

Damklassen vanns av Lydie Hellgren med Angelica Frantz på andra plats.

Nästa eurotourtävling är också den sista för säsongen och spelas 9-10 september i Frankrike.

Länk till sista deltävlingen Jablines Open

DGS
06-07-22 - Sverigedominans i BO
Efter första dagens spel i eurotourtävlingen British Open leder Emil Isaksson openklassen, ett kast före Christian Sandström. Total svensk dominans med 9 spelare bland dom 11 bästa.

1. Emil Isaksson 97
2. Christian Sandström 98
3. Anders Källström 99
Markus Källström 99
5. Linus Åström 103
6. Tommi Vesala, Finland 104
Jonas Grundén 104
8. Johannes Högberg 106
9. Pierre Kristoffersson 107
10.Peter Dahl 108
Jester Wilsson, Skottland 108

Länk till British Opens website

DGS
06-07-20 - Störst på touren
I helgen spelas British Open den nionde tävlingen på PDGA Eurotour. Tävlingen har idag ca 130 spelare anmälda och man kommer dela ut runt 5800 € (ca 53 000 kr) vilket gör tävlingen till den största på touren om man ser till prispengar.

Tävlingen spelas över tre rundor på Whitcombe Farm i Beaminster och dess fantastiska banor som användes vid EM 2003.

Som favoriter inför helgen ser vi Markus Källström som tog EM brons här 2003 men även Christian Sandström och Emil Isaksson som båda visat bra spel tidigare under säsongen.

Länk till tävlingen sida >>

DGS
06-07-17 - David, Des och Brad
David Feldberg vann Brent Hamrick Memorial Open, helgens tävling på PDGA National Tour. Tävlingen gick av stapeln i Columbos, Ohio och som så ofta på årets tour såg det efter lördagen ut som att Barry Schultz skulle vinna igen men så blev det inte. Barry bjöd in David under söndagens runda och han tog chansen och vann med tre kast marginal. Barry delade andraplatsen tillsammans med Steve Brinster, på fjärdeplats kom Avery Jenkins och på femte Steve Rico.

I damklassen vann Des Reading på nytt och visar varför hon är rankad etta i världen. På andra plats kom Carrie Berlogar tre kast efter och på tredje Valarie Jenkins ytterliggare fem kast efter. I mastersklassen vann Brad Hammock stort med 13 kast marginal till Steve wisecup och på tredjeplats kom John Ferensen och Rocky Russell ytterligare fem kast efter.

Kompletta resultat >>

DGS
06-07-17 - Barry världsetta...
I dagarna har PDGA uppdaterat världsrankingen och våra svenska kastare ligger fortsatt högt bland de 100 bästa i världen. Barry Schultz är fortfarande rankad etta i världen följd av Ken Climo på andra plats. David Feldberg har fått lämna sin tredjeplats till Nathan Doss och är nu rankad femma, fyra ligger Steve Rico.

Svenskar topp 100 open:

07. (07) Markus Källström
08. (09) Jesper Lundmark
40. (35) Anders Källström
57. (50) Daniel Strandberg
71. (86) Hans Tegebäck
76. (65) Anders Swärd
79. ( - ) Emil Isaksson

I damklassen är Des Reading fortfarande etta följd av Juliana Korver och Carrie Berlogar. Men vår egen Birgitta Lagerholm har klättrat från sjätteplats till femte.

Svenskor topp 23 dam:

05. (06) Birgitta Lagerholm
10. (09) Niloofar Massavarrahmani
15. (17) Lydei Lykke Hellgren

Se komplett lista här >>

DGS
06-07-17 - Jesper vann hemma...
Skellefteå Open blev en mycket jämn tävling där samtliga fyra finalister var möjliga vinnare. Jesper Lundmark tappade sin ledning som han delade med Anders Swärd efter en 52 runda på söndagen. Samtidigt gick Anders på 50 kast och Markus Källström på strålande 46 kast vilket tog dem till delad ledning inför semifinalen.

I semifinalen var det Emil Isaksson som visade sig bäst tillsammans med Mattias Nilsson efter 26 kast på den svåra semislingan. Detta gjorde att Emil tog sig upp till en delad tredjeplats tillsammans med Anders och Christian Sandström men längre gick det inte utan Emil fick se sig besegrad efter två särspelshål. Markus som hade en tuff semifinal låg nu i delad ledning med Jesper följd av Christian och Anders två kast efter.

I finalen fick publiken se en underhållande final där Jesper gjorde ett ryck på de första hålen där han bland annat träffade korgen på hål 3 endast 5 cm från att göra en hole in one som Linus Åström gjorde på fredagen. Jesper lyckades hålla sin ledning genom finalen och tog därmed sin första seger i Skellefteå Open sedan 1998. Markus höll undan till en andraplats medan Christian tog tredjeplatsen ett kast före Anders.

I damklassen vann Birgitta Lagerholm med elva kast före Niloofar Mosavar Rahmani och ytterligare tre kast före Lydie Hellgren tredjeplatsen. I masterklassen vann Peter Bygde två kast före Illka Tamminen och ytterligare två före Dan Johansson.

I herrjunior vann Viktor Staflund och i pojkjunior vann Oscar Stenfelt.

Kompletta resultat >>


Media om Skellefteå Open

Västerbottens Folkblad

Norra Västerbotten


DGS
06-07-14 - Pargolf SM avgjort
Hårda och byiga vindar ställde till det för många av kastarna på pargolf SM som avgjordes på Discgolfterminalen i Skellefteå idag.

Favoriterna höll och föll

Förhandsfavoriterna Markus Källström och Anders Swärd spelade mycket bra och tog sitt tredje raka SM-guld efter resultatet 45, 46 i försöksrundorna och 25 i finalen. Hemmaspelarna Jesper Lundmark och Daniel Strandberg fick inte alls sitt spel att stämma och slutade först på tionde plats, vilket de självklart var mycket besvikna över. Däremot är juniorspelarna Linus Åstrom och Erik Boström mycket gladare som med en fin birdie på sista finalehålet tog silvermedaljen från Anders Källström och Mattias Nilsson. Linus och Erik valde att spela i openklassen och med försöksrundorna 50 och 47 tog de sig till final som tredjepar. Tack vare Linus hole in one på hål tre gick de runt på 23 kast endast fyra efter Markus och Anders.

I damklassen tog Niloofar Mossavarrahmani och Emelie Åström en klar ledning efter 56 kast i förstarundan. Denna ledning höll de hela dagen och tog SM-guld. Lydie Hellgren och Anna Marklund knappade in lite på ledarduon under finalen men fick nöja sig med en silvermedalj. På bronsplats kom Linnea Hagenbjörk och Jenny Eriksson.

Jonas Lindholm och Peter Bygde vann SM-guld i masterklassen tolv kast före Johan Åström och Torbjörn Degerström på silverplatsen. I juniorklassen vann Magnus Lindahl i par med Magnus Snällfot tre kast före Peter Degerström och Viktor Staflund. På bronsplats kom Tim Söderström och Christopher Broman.

Kompletta resultat >>

DGS
06-07-13 - Roc museum
Innovas Roc i alla dess former är en av de mest sålda discarna genom tiderna. Den är också ett hett objekt bland samlare, speciellt som fundraiser till UDSGC har Champion Edition Roc blivit ett eftertraktat samlarobjekt.
Visste ni att bara lilla Roc (21,2 cm) finns i minst sex varianter, dessutom finns det minst fyra prototyper som aldrig nådde serietillverkning (Bla modell 2500). Utöver den finns det också ett antal varianter/ släktingar till Roc som exempel-vis Aviar XD, Ace, Hammer och Coyote som avviker så pass mycket från deras anfader att de fått ett eget namn. Sen finns dessa varianter i ett antal plaster,men...., men jag tror vi bryter där... , till saken......

Till glädje för samlare, discgolf-nostalgiker och spelare har nu Roc fått ett eget museum på nätet, ta en i här på SeeRocCity.

DGS
06-07-13 - Discwing KII
Snart är det dags, Quarter K II dyker upp preliminärt upp i månadskiftet juni och augusti. KII är mer lik ursprungsprototypen av discen med en rim som i profil liknar en pistolkulas, diametern är 21,2 cm. Discen kommer i första svängen ut i en ny plasten som kallas Shock-line som är avsevärt tåligare jämfört med den tidigare Discwing plasten. Discen kommer finnas tillgänglig i vikter mellan 165-175gram där de lättaste faktiskt flyter i vatten.

Lanseringen av midrange-drivern Transcend och puttern Crosshair är uppskjutet på obestämd tid.

DGS
06-07-12 - Latitude korg
Som sagt, grabbarna på Latitude 64 är inte ute solar, badar och golfar hela sommaren. Nu är man på väg ut med en egen korg. Korgen finns bara på pappret i nuläget, men innan hösten lär den vara en realitet, ta en titt här, snygg eller hur?

Dessutom finns en ny driver färdig på ritbordet.

DGS
06-07-12 - Skellefteå nästa...
Nu i helgen spelas den åttonde tävlingen på PDGA Eurotour uppe i Skelelfteå på den berömda Discgolfterminalen. Tävlingen är den första med A-tier status och man lovar minst 40 000 kr i prispengar. Till start kommer de bästa spelarna från Sverige och Finland och man har i år över 130 startande. Förra året vann Markus Källström som nu försöker försvara sin titel men var så säker på att hemmaspelarna Jesper Lundmark och Daniel Strandberg kommer ge allt för att ta hem segern och äran till SDG igen.

Pargolf SM

På fredag i anslutning med Skellefteå Open så spelas pargolf SM. Man spelar 2 rundor där sedan de fyra bästa paren går vidare till final i varje klass. Även här är Markus Källström försvarande mästare tillsammans med Anders Swärd. Vi hoppas få se mycket fint spel redan under fredagen då många duktiga spelare kommer till start även här.

Tävlingens sida >>

DGS
06-07-11 - Monstret tillbaka
Lite otippat dyker Innovas extremt överstabila driver Monster upp i Star-plasten.
Discen släpptes i måndags och tilltalar nog mest de spelare som har monster-styrka i kastarmen.

DGS
06-07-11 - Avgjort i Albuch
Marco LeHousse fortsätter att spela mycket bra på PDGA Eurotour. Efter segern i Tyskland ligger han nu endast 5 poäng efter ledaren Emil Isaksson som kom på en delad sjätteplats efter att blivit utslagen i särspel om sista finalplatsen.

Tappade ledningen

Marco spelade mycket stabilt ända fram till finalen där han tappade hela sin ledning på sex kast men efter särspel mot Andreas Gertsch från Schweiz tog han sin andra seger på årets tour.

I damklassen tog Lydie Hellgren en enkel seger med 42 kast till tvåan. Efter bra spel under helgen kunde hon ta sin andra seger på årets tour.

Komplett resultat >>

DGS
06-07-05 - Dags för Albuch Open
På fredag eftermiddag spelas första rundan av Albuch Open den sjätte tävlingen på PDGA Eurotour. Formatet för tävlingen är fyra rundor på banan i Söhnstetten som för tävlingen har 21 hål. Finalen spelas i staden Heidenheim på söndagen över 9 hål.

Toppspelare på plats är bland annat ettan på touren Emil Isaksson som haft en paus sedan Stockholm och tvåan Marco LeHousse som spelade bra förra helgen i Tali Open. Även den förra världsrekordhållaren i längd Chris Max Voigt från Tyskland kommer till start.

Man komner kunna följa resultat från tävlingen direkt efter varje runda på länken nedan och under finalen blir det livescore rapportering.

Live resultat >>

DGS
06-07-04 - Latitude 64 serie 2
Grabbarna på Latitude ligger verkligen inte på sofflocket under sommaren.

Man har jobbar fram en modifierad version av sin midrange kallad Medius S2. Den är plattare än originalet vilket gör den mer högfartstabil och mindre känslig i stark motvind. Medius är dock inte mer överstabil än föregångaren bara lite pålitligare och mindre känslig för exempelvis fladdriga kast enligt Latitude 64. Medius S2 kommer finnas att köpa inom kort.

Primitus kommer också i en S2-variant, den har också blivit plattare, domen har sänkts av samma anledning som ovan. Primitus S2 är dock inte klar ännu, den lär dyka upp under Augusti om allt går som det är tänkt.

DGS
06-07-03 - Anmälan Lag-SM öppen
Lag-SM 2006 närmar sig nu alltmer. Tävlingen kommer att avgöras den 19-20 augusti i Umeå. På tävlingens website
kan man nu anmäla sitt lag, samt boka luncher m.m. Anmälningarna ska vara inne senast den 21 juli.

Förra året vanns SM av Brunna med Järva på silverplats och Uppsala på bronsplats. Vi får se om norrlandsklubbarna kan placera sig bättre i år.

Här hittar du mer info om tävlingen:
Lag-SM 2006

DGS
06-07-02 - Lätt seger Jesper!
Jesper Lundmark gjorde det! Han lyckades vinna Tali Open för tredje året i rad och på vilket sätt han gjorde dett.

Efter tredjerundan imorse var Christian Sandström sex kast efter Jesper och efter semifinalen var det endast fyra kast. Men Jesper visade i finalen varför han skulle vinna då han utklassade de andra spelarna. Med sina 23 kast i finalen distanserade han Christian med åtta kast på de nio finalhålen och tog med detta sin första seger på årets PDGA Eurotour.

Christian tog andraplatsen ett kast före Marco LeHousse på tredjeplatsen. Detta var Marcos bästa placering sedan segern i Easter Open i april och han visar att han även kan prestera uppe i norra Europa vilket han har haft svårt för tidigare år.

Ville Pippo tog fjärdeplatsen ett kast före Anders Källström efter att ha spelat särspel mot Timo Pursio om den sista finalplatsen.


Frantz bäst i finalen

I damklassen gjorde Angelica Frantz ett ryck under tredjerundan och hade en ledning på ett kast inför finalen där hon spelade mycket bra för att tillslut vinna med tio kast före Anne Matilainen. Linnea Hagenbjörk gjorde sin bästa tävling i år med sin tredjeplats sex kast före Susanna Manner på fjärde.

I mastersklassen blev det aldrig riktigt spännande om segern utan Ilkka Tamminen tog ledningen direkt och släppte inte den. Han vann tillslut med sex kast före Rick Hoffa som slog Kari Vesala med endast två kast.

Kompletta resultat >>

DGS
06-07-02 - Jesper har ryckt...
Efter första rundan av Tali Open var Jesper Lundmark två kast efter ledande Kai Vesa från Finland. Under andra rundan gjorde Jesper ett ordentligt ryck efter sin utmärkta 51 runda och har nu åtta kast marginal till tvåan Mikko Laakso. Det ser just nu ut som att Jesper kommer ta sin tredje raka seger i Tali Open med en sån bekväm ledning inför tredjerundan.

Toppnamn som Christer Köhler och Timo Pursio verkar haft det tufft under dagens andra runda där de kom in på 69 respektive 63 kast och är nu långt från tätstriden.

I damklassen är det som väntat en jämn kamp mellan Anne Matilainen och Angelica Frantz som ligger endast två kast efter. I mastersklassen leder hemmahoppet Ilka Tamminen med fem före Rick Hoffa.

Resultat >>

DGS
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Johan
Johan "Floppen" Robertsson från Uppsala Frisbee

Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008
Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons