Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
06-08-27 - Feldberg vann EO
David Feldberg vann European Open i Tampere Finland.
Segermarginalen blev hela 12 kast. Feldberg hade inte en enda bogey på hela tävlingen. På andra plats kom något överraskande Timo Pursio, som lyckades hålla några riktiga toppspelare bakom sig; Avery Jenkins på tredje och Ken Climo på fjärde plats.

Markus Källström blev bäste svensk på en delad femte plats. Anders Källström delade åttondeplatsen med Christian Sandström.

Damklassen vanns av Carrie Berlogar, som var åtta kast före Niloofar Mossavarrahmani, som delade andraplatsen med Valarie Jenkins. Birgitta Lagerholm kom fyra, Linnea Hagenbjörk femma och Angelica Frantz kom på sjätte plats.

Resultat European Open

DGS
06-08-27 - E Speed Demon DT
Gateway’s David McGormack vilar aldrig verkar det som.

Speed Demon har överarbetats igen, för minst åttonde gången. Man har försett den samma typ av gropar på under sidan av vingen som Scream DT. De skall ge discen mer flyt i luften och göra den något mindre överstabil enligt tillverkaren. Discen finns i E-plasten så det fullständiga namnet blir ”kortfattat” Evolution Pro-line Speed Demon Dimple Technology!

Man har släppt Low Speed Driver under Gateway/Quest samarbetete, namnet blev Odyssey Cyclops, det är en driver med 23,4 cm diameter som vi berättade om här på DGS för ett par veckor sedan.

David jobbar på en ny snabbare variant av Illusion med bättre ”häng” i luften, arbetsnamnet är Inferno. Den lär komma ut i två versioner och kan jämföras med Innovas Wraith respektive TeeRex.

DGS
06-08-26 - Feldberg rycker
David Feldberg, USA, utökade sin ledning i European Open till sex kast efter en 47-runda och en 49 runda under lördagen. Feldberg har därmed alla rundor under 50 kast! Endast två spelare har lyckats med en runda var under 50, Ken Climo och Anders Swärd.
På andra plats ligger Finlands Timo Pursio, som i sin tur är tre kast före Avery Jenkins, USA .

För dom svenska spelarna går det hyfsat, men ingen verkar vara riktigt på topp. Bäste svensk är numer Christian Sandström på sjätte plats, ett kast före Markus Källström.

I damklassen verkar Carrie Berlogar ha avgjort inför söndagen. Hon leder med 10 kast före Niloofar Mossavarrahmani. Birgitta Lagerholm har avancerat och är nu på delad tredje plats med USA´s Valerie Jenkins.

European Open avslutas med arton hål under söndagen för de 72 bästa i Open och de åtta bästa i damklassen.

Resultat European Open

DGS
06-08-26 - DG Aetoaroa
DG Aetoaroa är ett ungt nya zeeländskt företag som vi kunde berätta om här på DGS för första gången under sommaren 2005. Då släppte man sin första prototyp, Z-flyer,en midrange i samband med det nya zeeländska discgolf mästerskapet.

Man fått sina fyra första discar godkända av PDGA under veckan som gått:
Först ut är Raptor, 21,1 cm, en snabb understabil driver, jämförbar med Discraft Xpress eller Innova Sidewinder. Discen finns som prototyp i en utmärkt plast som påminner mycket om Z och Champion plasten, mycket greppig.
Tui är en 21,1 cm midrange som liknar företagets första prototyp en hel del, påminner om en platt Classic Roc, men man har skippat Headricks flygringar på toppen. Discen är gjord i samma plast som Raptor.
Te Moko är en stor 23,7cm typ inspelsdisc som vi inte vet mycket om ännu.

Dessutom har man fått sin ”The New Zealand 175gram Ultimate Disc” godkänd, vad den främst skall användas till är väl solklart.

DGS
06-08-25 - Feldberg leder EO
David Feldberg från USA leder European Open i Tampere, Finland efter den första dagens 18 hål. Det är dock svenskt redan på andra plats genom 16-årige Linus Åström, som är endast ett kast efter ledaren. Linus delar andraplatsen med Finlands Timo Pursio.

I damklassen är det dubbelt USA i topp genom Carrie Berlogar, som är tre kast före Valarie Jenkins. Bästa svenska är Niloofar Mossavarrahmani fyra kast efter ledaren.

Under lördagen spelar dom tävlande 2X18 hål. Tävlingen avslutas på söndag.

Se kompletta resultat på nedanstående länk:

European Open

DGS
06-08-24 - Amerika slog Europa
I det första Presidents Trophy i Tampere, Finland, vann det amerikanska laget en klar seger över det europeiska laget. Segersiffrorna skrevs 24,5 - 14,5.

I morgon börjar European Open på samma tävlingsplats med toppspelare från hela världen. Tävlingen avslutas på söndag.

Läs mer om Presidents Trophy och European Open på denna länk:
European Open

DGS
06-08-24 - Millennium QOF
Under nästa vecka borde en lätt modifierad Sirius Orion LS vara på väg ut till butikerna. Första pressning i våras blev misslyckad av okänd orsak och skickades aldrig ut till några återförsäljare, endast några prototyper finns i cirkulation.

Orion LF är på gång i Quantum plasten runt månadsksiftet september/oktober. LF i Q-plasten ger enligt tillverkaren discen en uns mer stabilitet än Sirius varianten.

DGS
06-08-23 - DM 2006
I mitten av september är det dags för distriktsmästerskapen i Discgolf. De fyra tävlingarna är DM Syd i Malmö, Västsvenska DM i Falköping, Lillsjö Open i Kungsängen och Norrlandsmästerskapen i Umeå.

Här är länkar till arrangörernas hemsidor, där det redan nu eller snart, kommer att finnas mer information om tävlingarna:

16 september, Västsvenska DM, Falköping
16 september, Norrlandsmästerskapen, Umeå
17 september, DM Syd, Malmö
17 september, Lillsjö Open, Kungsängen

DGS
06-08-23 - Discwing igen
Under september kommer Discwing släppa sin Quarter K i den nya plasten Cruiseline som enligt tillverkarna kan likställas med Innovas Champion och Discrafts Z –plast i stryktålighet. Plasten är alltså avsevärt tåligare än första omgångens QK i Streamline-plast och ger även discen något mindre överstabila egenskaper.

Under hösten kommer Quarter K ut i Baseline plast, ett billigare polymer som hamnar i samma division som Discraft Elite X och Innovas Pro-plast.

I och med nya QK II så presenterar man Shockline plasten som skall vara en av de tåligaste på marknaden. Introduktionen av den nya QK II är den framflyttad till september månad.

DGS
06-08-21 - European Open
Nu under veckan samlas på nytt discgolfare i Tammerfors, Finland för att spela den första majortävling i Europa. Tävlingen med Jussi Meresmaa på Discmania i spetsen ska enligt vara något man aldrig sett i Europa tidigare med minst 10 000 € i prispengar och stor mediebevakning. Man har genom sitt samarbete med Innova och lite lobbyarbete lyckats få över fyra av världens bästa discgolfare från USA där bland den regerande världsmästaren Ken Climo som tog sitt tolfte VM guld för en vecka sedan.

På torsdag drar tävlandet igång med President’s Trophy där USA möter Europa över 18 hål slag och matchspel. Lagen består av fyra män och två kvinnor och det lag med mest poäng tar hem segern till sin kontinent. Läs gärna mer om denna tävling i en tidigare nyhet från 16 augusti.

Hårt motstånd
European Open spelas över fyra gånger 18 hål. Man spelar en runda på fredag, två på lördag och en finalrunda på söndag dit de 72 bästa openspelarna och alla damspelare. Favoriter i openklassen är självklart Ken Climo och David Feldberg som spelat mycket bra på PDGA National Tour de senaste månaderna. Men vi får inte räkna bort Nathan Doss och Avery Jenkins som placerade sig tvåa och trea på årets PDGA VM. Från Europa har vi Jesper Lundmark, Markus Källström och Timo Pursio som slagit de här världsspelarna vid tävlingar i USA. Men även flera av toppspelarna på PDGA Eurotour är på plats och kan visa på bra spel i veckan. I damklassen kommer amerikanskorna Valerie Jenkins och Carrie Berlogar som båda ligger i topp på PDGA National Tour. Men Europa har även sina bästa damer på plats genom Birgitta Lagerholm och Niloofar Mossavarrahmani.

Ni kommer att kunna följa resultatet från tävlingen på European Opens hemsida under veckan men även få löpande resultat av oss på Discgolfsweden.

European Open >>

DGS
06-08-20 - Lag-SM avgjort
Skellefteå Discgolf vann SM i Discgolf för klubblag som spelades i Umeå. I det segrande laget spelade Jesper Lundmark, Linus Åström, Tomas Ekström och Jonas Almström. Detta var andra gången som Skellefteå vann SM. Senast var 2004.
Järva DGC tog hem silvermedaljen för andra året i rad. Järvas lag bestod av Mats Öberg, Peter Bygde, Erik Boström och Peter Dahl. Bronsmedaljen vanns av BOGUS med Svante Eriksson, Mattias Nilsson, Björn Alström och Tobias Nilsson.

Slutställningen:
1. Skellefteå Discgolf 1
2. Järva DGC
3. BOGUS
4. Brunna FdK
5. Westervik IFT
6. Umeå DC 1
7. Skellefteå Discgolf 2
8. Uppsala FDK
9. Umeå DC 2
10. Umeå DC 3
11. Bålsta FK
12. Härnösands Discgolf
13. Dödes Udde Discgolf
14. Skellefteå Discgolf 3

Tävlingens website med kompletta resultat

DGS
06-08-20 - Härliga juli månad
Juli månad var en månad full av tävlingar. Vår egen Emil Isaksson passade på att spela tre tävlingar på PDGA Eurotour och har nu skrivit om sin hektiska månad.

Tredje gången gillt >>

DGS
06-08-19 - Hammock utsparkad
Brad Hammock som vann mastersklassen vid årets PDGA VM och överlägset leder årets PDGA National Tour har blivit utsparkad från Team Innova efter osportsligt beteende förra veckan under flera av rundorna på PDGA VM. Han ska bland annat ha blivit vansinnig efter att han missade en kort putt som låg i en dunge med små slyn där han landat varpå han sparkade ner all sly. Ett sådant här tillgrepp kan i värsta fall leda till direkt diskvalifikation eftersom man förstör den ordinarie bansträckningen. Han har även enligt utsago från silvermedaljören Joel Kelly svurit åt sina medspelare och handgripligen gett sig på andra saker ute på banan.

Brad Hammock valde att inte tacka sina sponsor Innova vid prisceremonin och Innova har nu plockat bort honom från sin websida där teamet presenteras.

DGS
06-08-19 - LAG-SM i Umeå
Idag klockan 08.30 startade de första matcherna i årets lag-SM som spelas på Umeå Discgolf Club. I år står 14 lag på startlinjen i detta discgolfmarathon. Varje lag kommer idag att spela 5 matcher x 14 hål och imorgon 2 grupp matcher innan man går in i slutspel. Vinnaren i varje grupp kommer att möta tvåan i den andra gruppen för att få fram finallagen. Övriga lag spelar samtidigt placeringsmatch om placeringarna 5 – 14.

Tuffa matcher

Fjolårssegrarna Brunna kommer i år till start med nästan samma laguppställning som förra året. Den enda skillnaden är att Jimmi Nilsson har tagit över Jörgen Sundbergs plats. På pappret ser det ut som det är Brunna mot Skellefteå 1 i final på söndag. Men lag som Westervik, Järva och Uppsala har namnkunniga laguppställningar. När det kommer till matchspel kan allt hända vilket Skellefteå fick känna på förra året då man var segertippade men inte ens tog sig till semi. Istället skrällde Järva och tog silvret före Uppsala på bronsplats. På söndag klockan 10.00 kommer de topprankade lagen möta varandra i matcherna Brunna – Westervik och Skellefteå 1 – Järva.

Hemsida lag-SM >>

DGS
06-08-18 - Innova Tour bag
Innovas nya Tour väska är på väg ut i butikerna.
Den nya skall kvalitetsmässigt vara avsevärt bättre än den gamla.
Fasade fickor för discarna, 4 fack för dricka plus en mängd små fack för nycklar , börs mm har den blivit utrustad med.
Väskan klarar av mellan 20 och 30 discar.
Priset i USA hamnar på ca $60-70.

DGS
06-08-16 - Mera ESP-discar
Discraft ämnar släppa Predator och Crush i ESP inom kort.

Även ESP Avenger lär komma ut till butikerna till normalpris, den har gått att få i ESP sen i vintras, men då bara som ”dyr” fundraiser.

DGS
06-08-16 - Team Europe klart
Vi skrev tidigare i sommar om att flera spelare var på tal för den fjärde platsen i Team Europe till President's Trophy. Igår presenterade man lagen och det var Marco LeHousse från Belgien som tog den fjärde platsen i Team Europe i konkurrens med bland annat Emil Isaksson och Christian Sandström. Alla dessa tre spelare har presterat bra under säsongen och ligger i topp på PDGA Eurotour. Men för att få en spridning av spelare från hela Europa föll nog platsen till Marco LeHousse.

Team Europe

• Jesper Lundmark, Swe
• Markus Källström, Swe
• Timo Pursio, Fin
• Marco LeHousse, Bel

• Birgitta Lagerholm, Swe
• Niloofar Mossavarrahmani, Swe


Team America

• David Feldberg
• Ken Climo
• Nathan Doss
• Avery Jenkins

• Valarie Jenkins
• Carrie Berlogar

DGS
06-08-14 - Gateway/ Quest AT
Gateways ägare/ utvecklare David McGormack tar fram discar i snabb takt tillsammans Quest Applied Technologies. David har experimenterat en hel del med olika plaster och former, hans Odyssey-serie med discar gjorda av två olika plaster måste anses som ett nytänkande även om det inte är nått helt nytt. David har verkligen varit aktiv i sommar:

Man har nyligen fått sin ”Low speed Driver” godkänd av PDGA. Discen är en 23,4 cm driver som påminner en del om Innova´s Jaguar. Den skiljer sig dock på en punkt, den består liksom Odyssey discarna av två olika plaster. Toppen är extremt tunn, en tiondel av en normal disc, det gör att man kan få ut ännu mer vikt ute i kanterna. Vid tillverkning av denna disc så fylls kanten först och sen toppen, tvärtemot hur Odyssey-discarna tillverkas.

Odyssey ”True Line Putter” har också blivit godkänd, det är en tu-delad variant på Gateways bästsäljande disc Wizard.

Man arbetar för tillfället på en ”Powerdriver” till Odyssey-serien, tanken är att den skall vara ett överstabilt alternativ till den något understabila Odyssey Driver”.

David har också modifierat ”Odyssey Driver” för att ge den lite stabilare egenskaper.

Vidare har Scream II klarat av PDGA´s tester, discen bygger på Scream men har dubbel kanter undertill (!). De skall bla ge discen mindre benägenhet att "fada"/ falla av i slutet på flygbanan enligt David. Tester pågår också med Scream II DT, dvs utförande med små gropar på underkanten av rimmen och på toppen av discen.

DGS
06-08-13 - Lipton satsar stor
Vi har tidigare skrivit om hur Lipton Ice Tea har valt att sponsra discgolfen i Holland. Upggifter sägrt att Lipton Ice Tea redan har lagt ner runt 200 000 € i år på att göra reklam i TV, tidningar och på sina aluminiumburkar. Man har under sommaren haft event runt om i Holland där man via uttagningar har tagit fram de bästa Holländska discgolfarna som ska möta de bästa spelarna från USA. Flera spelare gör en avstickar till Holland när de ändå är här för European Open. Vi återkommer självklar med mer om detta mötet.

Häftig hemsida

Man hittar massor av videoklipp och information om discgolf på en specialdesignad websida om discgolf samt se hur uttagningen till Team Holland genomfördes. Detta är verkligen häftigt för discgolf som sport och förhoppningsvis vågar och vill fler företag genomföra liknande grejer i framtiden. Lipton Ice Tea har skrivit på ett flerårigt kontrakt med det Holländska discgolförbundet men det kan brytas av Lipton Ice Tea om satsningen inte slår väl ut. Däremot om man ser att intresset för sporten växer kan det bli så att man är med och sponsrar nya discgolfbanor runt om i Holland.

Besök Lipton Ice Tea >>

DGS
06-08-12 - Ken Climos tolfte!
Vid VM i Augusta, USA, vann Ken Climo ytterligare ett VM-guld och har nu 12 VM-guld i samlingen (1990-98, 2000, 2002 och 2006)
Climo avslutade strålande och vann med fem kasts marginal till Nathan Doss. Trea kom Avery Jenkins och fyra Mike Moser.
David Feldberg avslutade bra med bästa semifinalrundan och slutade på delad femte plats med Barry Schultz.

Markus Källström avslutade starkt och stannade på delad 17 plats. Anders Källström började VM bra men sjönk längre ner i resultatlistan och slutade på delad 55 plats.

I damklassen försvarade Des Reading sin vinst från förra året och vann överlägset med nio kasts marginal. På delad andra plats kom Carrie Burl Berlogar och Courtney Peavy.

Birgitta Lagerholm slutade på åttonde plats och Angelica Frantz på elfte plats.

Sammantaget ett mindre lyckat svenskt VM.

Länk till resultat

Läs mer om VM här

DGS
06-08-12 - Doss gör ett ryck
Efter tre dagars spel har Nathan Doss gjort ett litet ryck och leder nu med fyra kast före Ken Climo följd av Averý Jenkins.

Markus Källström hade en bra tredjedag och har klättrat till en 20 e plats medan Anders Källström har haft det tuffare och ligger nu på en delad 47 e plats.

I damklassen har Des Reading en säker ledning på åtta kast före Angela Tschiggfrie och Elaine King. Birgitta Lagerholm har klättrat upp till åttonde plats och Angelica Frantz till en delad tionde plats.

På lördag avslutas VM med semi (60 spelare i Open och 12 i Dam) och finaler (4 i Open och Dam)

Resultat

Läs mer om VM här

DGS
06-08-11 - Climo och Doss
Tätstriden i VM står just nu mellan Ken Climo och Nathan Doss. Ett kast skiljer spelarna åt.

Anders Källström behåller sin placering i resultatlistan medans Markus Källström har klättrat några placeringar.

Des Reading behåller ledningen i damklassen. Birgitta Lagerholm är delad nia och Angelica Frantz är på elfte plats efter den andra dagens spel.

Resultat

DGS
06-08-10 - Climo i ledningen
Efter första dagens spel av discgolf-VM leder Ken Climo med två kast före Nathan Doss. Bäste svensk är Anders Källström på delad 20 plats. Markus Källström ligger på delad 42 plats.

I damklassen leder regerande väldsmästarinnan Des Reading med fem kasts marginal. Birgitta Lagerholm är på sjätte plats och Angelica Frantz på elfte plats.

Tävlingen fortsätter med två rundor dagligen torsdag och fredag, samt semi och final under lördag. De 60 bästa i Open och de 12 bästa i Dam spelar semifinal.

Länk till resultat

Läs mer om VM här

DGS
06-08-08 - Innova Skeeter
Skeeter är en ny mid-range från Innova som bygger på Goblin, 21,2 cm i diameter, man har gett den lite mer stabilitet. Skeeter kommer först ut i dx-plasten och lär hitta ut till de svenska butikerna under nästa vecka. Finns vikter mellan 150 och 175gram.

Star Leopard kommer vi hitta i butikerna under slutet av augusti om allt går som det ska.

TeeRex finns som fundraiser i dx, men man planerar att lägga upp den även i standard utbudet. Det lutar åt att TeeRex-X kommer produceras i större volymer också, modellen skall ersätta TeeRex i Star-plasten, tidspunkt för produktion är ej spikad. Den ursprungliga formen kommer även i fortsättningen användas till dx och Champion-plasten.

Även Goblin, Rhyno, Classic Roc och Shark finns nu även i Star-plast, men bara som fundraiser till exempelvis US Master 2006.

DGS
06-08-07 - Mixed avgjort
Des Reading och Jay Reading, USA, vann Mixed Doubles under VM-tävlingarna i Augusta, Georgia.
Bästa svenska placering blev fjärde plats för Birgitta Lagerholm och Anders Källström.

Singelspelet startar på onsdag.

DGS
06-08-07 - Discraft Pulse
Discraft har släppt sin driver Pulse, den finns i ESP plasten till att börja med. Det är i grunden en mer överstabil variant av Surge, finns i vikter mellan 166-174 gram.

Man har även pressat upp en andra omgång av den första varianten av Z-Buzzz!! Den släpps i första hand som fundraiser för Player´s Cup 2006, men kommer inom kort även säljas den vanliga vägen. Discen kommer vara märkt "2nd first run" !!!!!!!!!!!! Man har alltså använt samma form med Wasp underdel som den första pressningen, discen är alltså märkt "Wasp" under till. Enligt Discraft har man åstadkommit samma flygegenskaper som first run.

Den populära midrange drivern Wasp kommer inom kort i ESP plasten. Enligt tillverkaren skall den ha samma flyegenskaper och stabiltet som X-Wasp.

DGS
06-08-06 - VM börjar
Fyra svenska spelare är på plats i Augusta, Georgia, USA. VM startar på måndag med mixed doubles. De svenska paren är Birgitta Lagerholm och Anders Källström, samt Angelica Frantz och Markus Källström.

Singelspelet i Open- och Damklassen startar på onsdag och avslutas på lördag.
Bland favoriterna i Open finns givetvis 11-faldiga världsmästaren Ken Climo, försterankade Barry Schultz och regerande världsmästaren Nathan Doss.
Markus Källström bör ha en god chans med tanke på hans sjundeplats i världsrankingen, men hittills i år har inte Markus spel stämt fullt ut.
I damklassen står det främst mellan Des Reading och Juliana Korver. Världsmästaren 2004 Birgitta Lagerholm är det stora svenska hoppet.

Läs mer om VM på denna länk:
VM 2006

DGS
06-08-05 - Europa vs. USA
Igår släppte man mer information om President’s Trophy som avgörs dagen innan European Open där de bästa spelarna från USA möter de bästa spelarna från Europa.

Man presenterade tidigare i sommar lagkaptenerna som ska leda sina lag mot seger. För Europa är det välkända Hans Tegebäck som tidigare fungerat som lagkapten för Team Sweden och själv har flera stora meriter i bagaget som vinsten i Helsingborg Open 2005 och även EM guldet i Mastersklassen i Finland 2005. Lagkapten för USA är David Feldberg som förra året vann PDGA National Tour och USDGC. Även i år har han flera segrar på årets tour och är därför rankad femma i världen.

Tävlingsformat

Varje lag består av fyra män + en reserv och två kvinnor + en reserv.

En timme före start måste varje kapten numrera sina spelar från 1-4 och 1-2 och lämna in till tävlingsledaren. Formatet för tävlingen är en individuell bestshot på hål 1-9 och sedan lottad matchspel på hål 10-18. Spelarna delas sedan i tre grupper om fyra i varje med två grupper med männen och en grupp med damerna.

I den individuella delen på hål 1-9 kommer poäng delas ut som följande.

• 1:a i gruppen får 4 poäng
• 2:a i gruppen får 2 poäng
• 3:a i gruppen får 1 poäng
• 4:a i gruppen får 0 poäng

Vid delad placering delar spelarna på poängen i fråga.


I matchspelet på hål 10-18 fördelas poängen på följande sätt.

• Vinnare av matchen får 3 poäng
• Vid lika får lagen 1,5 poäng

Om lagen skulle sluta på samma poäng efter de ordinarie 18 hålen så kommer man att avgöra genom särspel på hål 1, 17 och 18. Det är upp till lagkaptenen att utse sin spelare till särspelet.

Det lag som samlar ihop flest poäng vinner President’s Trophy och kan även titulera sig bästa discgolf kontinent i världen.

Vilka blir det?

Man kommer inom kort att presentera spelarna som är med i lagen. I förhandssnacket så nämns namn som Jesper Lundmark, Markus Källström och Timo Pursio samt Birgitta Lagerholm som självklara för lag Europa. Men som fjärde manliga spelare finns flera som skulle kunna vara möjlig för en plats i laget. Här bland finns Emil Isaksson, Christian Sandström och Marco LeHousse som alla tre visat på bra spel på årets Europatour.

I laget för USA kommer vi med största sannolikhet se Ken Climo rankad tvåa i världen och dess kapten David Feldberg rankad femma i världen samt 2005 års världsmästare Nathan Doss rankad trea i världen och möjligt också Avery Jenkins rankad 21 i världen. På damsidan kommer Carrie Berlogar rankad trea och Valarie Jenkins rankad sexa.

Vi återkommer självklart så fort som laguppställningarna är klara här från Discgolfsweden.

DGS
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008
Kalle Arnby i Scandinavian Open 2008

Hasse Tegebäck, European Open 2009
Hasse Tegebäck, European Open 2009
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons