Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
06-11-28 - Välkommen till EM
En av höjdpunkterna på nästa års discgolfsäsong är EM som arrangeras 12-15 juli i Belgien. Man har plats för 192 spelare varav 5 wildcards. Tävlingen kommer spelas på historisk mark vid Domain of Ronchinne med sin vackra park och ståtliga slott där spelarna bor och äter.

Man har idag öppnat sin officiella website.
06-11-27 - Gateway/ Quest nytt
Gateway/Quest har jobbat med att få fram en stabilare variant av drivern Inferno. Resultat har blivit två, Raging Inferno och Raging Inferno DT, båda skall dessutom vara snabbare än Infernon.

DT-varianten har små gropar på undersidan av vingen som skall ge mer glid. Discarna blev PDGA-godkända förra veckan, läs mer om dessa discar i vår databas.

Gateway/Quest jobbar också med en ny modell kallad Rage, man har helt enkelt satt Blurr-topp på Spirit och fått fram en mindre överstabil driver.

Två nya putters är också nära produktion, Magic (låg Wizard utan läpp) som vi skrev om förra månaden, bör släppas under december. "10meter Wizard", en variant på Wizard som bygger på samma princip som Brick.

Två stabila midrange-discar är också på gång. Arbetsnamnet för dem är Backbone respektive Wildfire. David McGormack säger att målet är att få fram en ny San Marino Roc plus en överstabilare variant av densamma.

David har också lyckats få till midrange-discen Demon i den senaste av Evolution-plasterna utan att den blivit för "överviktig", discen har pressats i begränsad upplaga.
06-11-22 - Star Max
Star Max är på väg ut till handlarna inom kort. Innova har satt sin rating till:
- hastighet = 11,
- glid = 4,
- högfartsstabilitet = 0, och
- lågfartstabilitet = 4.
Discen är alltså i princip en riktigt snabb Firebird med bättre glid.
06-11-19 - Avery Jenkins vann
Barry Schultz höll inte nerverna i styr när sista rundan av Player's Cup avgjordes nyligen. Bäst var istället Avery Jenkins som vann med fyra kast före Eric McCabe. Barry Schultz rasade igenom på hål 13 där han gjorde en dubbelboogie och han avslutade på värsta sätt genom ännu en dubbelboogie. Han slutade till slut på en delad fjärdeplats tillsammans med Ken Climo.

I damklassen var det Carrie Berlogar som var bäst och vann med ett kast före Des Reading och ytterligare ett före Valarie Jenkins.

Vår egen Markus Källström höll inte riktigt samma klass som igår och slutade på en nionde plats efter en 62 runda.

kompletta resultat
06-11-19 - Dags för avgörande
Idag spelas den sista av tre rundor i Player Cup. Barry Schultz som jagar sin andra raka Majortitel leder med ett kast före Avery Jenkins. Därefter är det ett hopp på fyra kast till Ken Climo som man aldrig får räkna bort när det kommer till viktiga tävlingar.
Markus som gjorde gårdagens näst bästa runda kastar idag ut i andra grupp vid 18.40 lokal tid tillsammans med David Feldberg, Garrett Gurthie och Gregg Barsby.

• Players Cups hemsida med resultat och starttider.
• Se vad som händer i Players Cup på Discgolf TV.
• Diskutera om tävlingen på vårt forum
• Följ ledargrupperna live på PDGA.com
06-11-18 - Markus avancerar
Markus Källström har spelat upp sig under runda två och ligger nu delad sjua tillsammans med bland annat vinnaren av European Open David Feldberg efter en mycket bra -3 runda. Leder gör fortfarande Barry Schultz som gick runt på -4 idag och håller i och med detta sin ledning på ett kast före Avery Jenkins.

I damklassen ligger nu Angela Tchiggfrie i ledning på + 6 vilket är tre kast före Valarie Jenkins.

Kompletta resultat efter två rundor hittar ni på pdga.com

DGS
06-11-17 - Barry i ledning
Första rundan av Players Cup är spelad och Markus ligger på en delad sextonde plats efter en parrunda och är åtta kast efter Barry Schultz som leder ett kast före Avery Jenkins.

I damklassen leder Valarie Jenkins på plus fyra vilket är ett kast före Angela Tschiggfrie.

Följ Markus, de andra spelarna och deras framfart på Players Cups hemsida

Markus berättar om sina första intryck av tävlingen på vårt forum där kan ni även diskutera om tävlingen.

DGS
06-11-15 - Ny tillverkare!
Newsflash!
Finska Jussi Meresmaa med sitt Discmania ger sig nu in i golfdisc-tillverkningen. Först ut är en relativt trubbig midrange kallad MD-1 (Midrange driver 1 ?) med 21,7 cm diameter. Discen blev godkänd av PDGA igår den 14/11.
Discmania kommer gå ut med en press-release under december månad!

DGS
06-11-15 - Players Cup
Nu till helgen spelas Players Cup i Cryztal River Florida. Det är andra året som man spelar turneringen som är den sista av årets PDGA Majors. Man spelar på Red Hawks Championship course och tävlar om en total prissumma av 30000 $. Förra året när man spelade tävlingen för första gången samlade man endast 64 spelare men i år har 102 spelare anmält sig till idag. Så det kommer att bli en tuff tävling med många duktiga kastare. Förra årets segrare Barry Schultz är självklart på plats för att avsluta ett strålande år genom att försöka vinna sin andra PDGA Major i år. På plats ser vi även Ken Climo, David Feldberg, Nathan Doss, Avery Jenkins, Steve Rico och vår egen Markus Källström.

Svenskhoppet på plats

Markus Källström som fick bryta USDGC redan under första rundan för drygt en månad sedan på grund av en ryggskada är nu helt återställd och kommer vara på plats i soliga Florida på tisdag för att spela in sig på banan. För två veckor sedan visade Markus upp sin form genom att sluta 2:a i A-tier tävlingen Brandywindjammer. Vi tog kontakt med Markus i villan utanför Scranton i Pennsylvania där han bor sedan en månad med sin fru för att stämma av läget inför Players Cup.

- Hur känns ryggen nu efter skadan du drog på dig under USDGC?
- Den känns mycket bättre nu, det var nog någon nerv så låg i kläm, men nu funkar det bra igen!

- Jag antar att du är revanschlysten nu känns formen bra?
- Oja! USDGC är ju höjdpunkten för året så jag var riktigt förbannad på min rygg. Revansch är bara förnamnet! Formen känns bra, kastade riktigt bra i helgen på en liten träningstävling.

- Vad ser du som din största motståndare till veckan, är det banan eller motståndet?
- Banan är aldrig min motståndare, den måste man ju vara vän med! Banan har förövrigt en snittlängd på 152 meter vilket inte är till min nackdel. Motståndet kommer bli hårt, många högt rankade spelare är anmälda! En top 10 placering får jag nog vara nöjd med.

- Hur tar du dig ner till Florida? Vi har hört talas om en roadtrip.
- Flyger faktiskt! Det är 175 mil, inte så spännande bilresa. Jag vill inte chansa på att ta bilen denna gången, har ju inte köpt någon skön bil att åka i än!

- Vad ser du mest fram emot nu när du kommer ner till Florida?
- Alltid roligt att spela en ny bana, denna är ju på en bollgolfbana vilket gör den väldigt fin! Sen ska vi semestra där nere en vecka också.

Vi håller tummarna för dig Markus och önskar dig lycka till. Du får ha en skön vecka nere i Florida.

Vi på DGS kommer att rapportera löpande om tävlingen här på sidan då vi kommer få lite kommentarer från Markus om banan, spelet och hur det är på plats.


mer läsning…

• Players Cups hemsida
• Följ även resultaten på PDGA’s hemsida
• Diskutera om tävlingen på vårt forum

DGS
06-11-14 - Söker du en disc?
En påminnelse!!!!
Söker du info om en speciell golf-disc eller exempelvis vilka discar Innova tillverkat i sin Special Edition plast? Hur får man reda på det då undrar du, bläddra i gamla utgåvor av lagan, googla på nätet eller...?
Nej, funderar inte mer, ta en titt i vår disc-databas! Där kan du söka efter allt, minst 99% av alla tillverkade golf-discar genom tiderna. Här hittar du den!

DGS
06-11-11 - British Open 2007
TD Tim Herring hälsar välkommen till den 29:e British Open. Tävlingen hålls den 9-11 mars på Storbritanniens äldsta och kanske mest kända discgolfbana vid Essex universitet i Colchester.

Det går nu bra att anmäla sig här.

British Open blir troligen den första deltävlingen på PDGA´s Eurotour 2007, det är inte helt klart ännu. Man garanterar minst 500 pund till segraren.

Håll koll på tävlingens hemsida, den kommer uppdateras kontinuerligt.

Boudicamm och Tim önskar er välkomna.

DGS
06-11-09 - Nytt från Innova
Många midrange drivers bland de kommande discar i Star-plasten, på gång är nämligen Aviar Driver (Big bead), Eagle (X), Gator, Rhyno, Max och Spider. De nya modellerna kommer börja släppas runt månadsskiftet november/december och framöver under vintern.

Ni som har jämfört Wraith och TeeRex har säkert märkt att TeeRex har en ojämn kvalitet, den är ibland lika eller till och med mindre högfartstabil än sitt ”äldre syskon”. Dave Dunipace har gjort en liten modifiering av formen och den kommer ut i Dx-plasten inom kort. Moddningen verkar inte fungera på Star TeeRex dock, " det skall vi lösa" säger Dave.
Även Max och Starfire dyker upp i Dx under vintern.

TeeRex kommer också ut Champion-plasten under vintern, släpps troligtvis endast som fundraiser.

Pro serien har Innova begränsat till att omfatta Starfire, Wraith, Rhyno och JK Aviars. Eventuellt kommer även Pro KC Roc tillverkas i framtiden.

DGS
06-11-07 - Ny världsranking
PDGAs världsrankingen uppdaterades 2 november och Jesper Lundmark som tidigare var rankad 7:a i världen har halkat ner till 12:e eftersom han inte var med och spelade USDGC i år. Linus Åström som gjorde en strålande debut i USDGC har klättrat från 84:e till 56:e plats. Barry Schultz är åter igen rankad etta i världen följd av Ken Climo som tappade sin plats som världsetta efter USDGC.

Svenskar topp 100 open:

12. (07) Jesper Lundmark
28. (18) Markus Källström
32. (32) Christian Sandström
33. (32) Anders Swärd
56. (84) Linus Åström
68. (61) Emil Isaksson
69. (76) Hans Tegebäck
100. (74) Daniel Strandberg


I damklassen är Des Reading fortfarande etta följd av Carrie Berlogar. Birgitta Lagerholm håller kvar sin 8:e plats.

Svenskor topp 27 dam:

08. (08) Birgitta Lagerholm
10. (10) Angelica Frantz
13. (14) Niloofar Massavarrahmani
27. (27) Lydie Lykke Hellgren

Komplett lista>>

DGS
06-11-06 - Böglobbyn
Inför kvällens program Böglobbyn på SVT kan du med fördel läsa vår artikel Böglobbyn på SVT och delta i diskussionerna i vårt forum.
06-11-06 - Torque utgår
Det blev bara 1600ex av ESP Torque, Discraft meddelade i förra veckan att man plockar ur Torque ur sitt sortiment.
Formen gjorde att man inte fick den jämnhet i kvaliten som man önskat sig. Variationerna i stabiliteten blev alldeles för stora.

Läs mer här på Discrafts hemsida.

DGS
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>
Mike Mosers roller fastnade i ett träd, USDGC–10
Mike Mosers roller fastnade i ett träd, USDGC–10
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons