Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
07-01-31 - Twin Lake Annual
Nu har anmälan öppnat för SMTD-deltävlingen Twin Lake Annual i Haninge.

Twin Lake Annual >>
07-01-29 - Dags för anmälan
När vi nu närmar oss februari har redan en handfull av tävlingar på årets PDGA EuroTour öppnat upp för anmälan och intresset är stort även i år. Men i år ser vi inte någon tävling som fyller sitt startfält på 2 dagar som förra året. Det måste bero på de högre startavgifterna som gäller i år. Tävlingsarrangörerna har insett marknadsvärdet på sina tävlingar och har därför höjt startavgifterna från runt 350 – 400 kr till 500 – 600 kr. De högre startavgifterna kommer med all säkerhet att bli nödvändiga på PDGA EuroTour i framtiden. De högre startavgifterna medför även större prissummor och att fler spelare får del av prispengarna.

Anmäl dig här

Vi har samlat länkarna till de tävlingar som nu öppnat för anmälan här nedan. Du har inte tid att vänta allt för länge innan du bestämmer dig för att delta, för då är chansen stor att du inte får plats.

Copenhagen Open >>
Easter Open >>
Geneva Open >>
Skellefteå Open >>
British Open >>
Stockholm Discgolf Open >>

PDGA medlemskap obligatoriskt

Man har inför 2007 ändrat så att det behövs ett medlemskap i PDGA för att få starta i en tävling på Europatouren. Så vill man vara säker på en plats i Stockholm och Skellefteå är det nu dags att skaffa ett medlemskap. Detta gör man enklast och billigast genom att betala in 180 kr till SFF som administrerar detta. Besök SFF och läs mer här.
07-01-28 - Sling bag
Gateway/Quest lanserar sin nya Sling Bag, en lättvikts ryggsäck med plats för uppåt 10 discar plus en putter i en separat ficka utanpå. En elastisk ficka för en flaska finns också. Den har ett par udda grejer som inte hör till vanligheterna:
- Nyckelring
- Ficka för en Ipod och upphängning för hörlurar
- Ficka för en mobiltelefon

Ryggsäcken finns i färgerna svart/grått, ljusblå/blå/grå (se bild) och gul/mörkgrön. Räknar man per disc så blir det en relativt dyr förvaring, ca 40 dollar kommer den nämligen kosta i USA.
07-01-28 - Nytt datum för Malmö
Malmö Open som är den tredje tävlingen på årets SMTD har bytt datum och kommer nu att spelas 16-17 juni istället för 2-3 juni.
07-01-26 - DGA Starter bag
DGA har tagit fram en ”nybörjarväska" med plats för ca 10 discar i ett kraftig material. Den skall enligt tillverkare klara av väta och tuffa tag.
Väskan är försedd med en putter-ficka och en stor extra förvaringsficka försett med blixtlås. På en kortsidan finns det plats för en rejäl dricksflaska.

Priset i USA lär bli ca $20.
07-01-22 - Ice Bowl 2007
Just nu spelas Ice Bowl på drygt 200 discgolfbanor, mestadels i USA. Ice Bowl är ett discgolf-event för alla discgolf-fantaster världen över. Förra året deltog 7821 spelare.

Syftet med tävlingen, förutom att ha kul och utmana vädrets makter, är att samla in pengar för välgörenhet. Välgörenhet hör inte till vanligheterna i Sverige, men för den som är intresserad så är det fortfarande möjligt att anmäla en tävling.

Tävlingarna pågår mellan 6 januari och 25 februari.

No wimps! no whiners!

Ice Bowl 2007 >>
07-01-18 - Skellefteå 2007
Idag har Skellefteå Open lanserat sin nya websida och även öppnat anmälningen till sin tävling 6- 8 juli. Skellefteå Discgolf visar att de är den ledande discgolfklubben i Europa genom att alltid komma med nya idéer om hur vår sport kan utvecklas. Inför Skellefteå Open 2007 har man tagit ytterligare ett steg framåt. För att på så sätt förbereda sig inför Scandinavian Open 2008 som blir den första Majortävlingen i Sverige och den andra i Europa.

Man presenterar idag den största prissumman i svensk discgolfhistoria med 100000 kr. Man har även ett komplett paketerbjudande för spelarna där boende, mat, shuttle och anmälning till tävlingen ingår.

Gör ett besök och bli frestad att lägga ett par dagar i Skellefteå i sommar. Det här kommer bli något att minnas.

Skellefteå Open 2007 >>
07-01-17 - Warlock och Rage
Gateway har släppt ut en mindre upplaga av den nya överstabila Rage i Evolution plasten, (Blurr-toppen på Spirit) trots att de första exen som skickades till PDGA inte blev godkända. Man beräknar att ha discen godkänd inom kort och släppa den under mars månad.

Nya puttern Warlock är snäppet mindre stabil än Wizard och egentligen en Wizard utan läpp, kommer att skickas in till PDGA under v4. Suregrip Warlock kommer att börja säljas i början av februari.
En understabil putter kommer också under våren.

Midrange discen Demon i den senaste av Evolution-plasterna finns också ute i affärna, discen har pressats i begränsad upplaga och är en av de få riktigt ”bredrimmade” midrange discarna på marknaden. Finns bara i de övre viktklasserna +170gram.

I övrigt håller man på att utveckla och testa Dimple-teknologin ytterligare (Dvs små gropar liknande de på golfbollar), man förser befintliga discar med gropar på undersidan av vingen, vem vet inom kort dyker det kanske upp DT Sabre, Blaze och Hybrid.
07-01-16 - Trailer USDGC 06
Året som gick var USDGC förmodligen världens svåraste och mest prestigefyllda tävling. Hela 74 spelare hade en raiting på +1000. Varje år producerar man en DVD för oss som inte får vara med i tävlingen och nu i dagarna har man släppt en trailer inför DVDn om USDGC 06. Ni kan se den på på länken nedan.

Trailer USDGC 06 DVDn >>
07-01-16 - Discraft FLX
Discraft lanserar en helt ny serie discar kallad FLX. FLX-plasten är extremt flexibel, klarar av kyla bra och återgår snabbt till ursprunglig form vid exempelvis hårda korgträffar.

Första discarna ut i FLX-serien är midrangen Buzzz och drivern Surge. Än så länge säljs discarna endast som fundraisers till tävlingar och klubbar.
Läs mer här.
07-01-14 - Discgolfåret 2006
Läs mer om discgolfåret som gick på denna länk:
Året som gick 2006.
07-01-10 - SMTD 2007
Idag presenterade Svenska Frisbeesport Förbundet spelschemat för SMTD 2007. I år kommer tävlingarna spelas i Göteborg, Falköping, Malmö, Skellefteå, Hanninge och Stockholm.

Man har fått en bra spridning utav tävlingarna på årets tour och det är roligt att både Spinndisc i Malmö och FK360 i Göteborg gör premiär på SMTD. Det är inga rookies som gör debut på SMTD. Förra året arrangerade Spinndisc FK ett uppskattat Distriktsmästerskap för södra Sverige och FK360 arrangerade Acando Open som lockade ett stort spelarfält.

Ni hittar spelschemat för SMTD i vår tävlingskalender >>
07-01-10 - Nytt från Discraft
Inte heller Discraft ligger på latsidan under vintern, vid månadskiftet januari/februari kommer fyra nyheter släppas.

Nya discar på gång är ESP Comet LE (LE= Limited Edition), en mycket begränsad utgåva av en av Discrafts klassiker, en av de discar som funnits med längst i Discrafts program.

En ny variant är också X Soft Banger-GT. Helt enkelt en Banger i mjuk X-plast avsedd för puttning, jämför exempelvis med Soft APX i samma plast.

Dessutom kommer väldigt snart också ESP Tracker och ESP Avenger SS (Super Straight) som vi skrev om tidigare under december.
07-01-09 - Discmania SG-line
Discmania släpper en ny variant av midrange-discen MD1
Den nya varianten heter SG MD1. SG står för Star Gummy, som är en plast som påminner om Star-plasten, men lite mjukare och med ett bättre grepp.
07-01-09 - Vision från Latitude
Latitude 64 har nu fått ytterligare en driver godkänd av PDGA.
Discen heter Vision och är en förhållandevis understabil driver. Den kommer finnas tillgänglig till våren.

Fakta om Vision:
Diameter: 21.1 cm
Höjd: 1,9 cm
Rimmens tjocklek (grepptjockleken): 1.1 cm
Maxvikt: 175.1 g
07-01-04 - Fler innovanyheter
Ute nu är Star Firebird L (märkt S-FL på undersidan), snäppet mindre stabil än Firebird men med samma glid. Innova klassar flygegenskaper enligt följande: 9 (Speed), 3 (Glide), 0 (Turn) och 2 (Fade). Tillgängliga vikter finns mellan 160 och 175 gram.

Nästa ut i Star-plast är Skeeter (S-SK) som funnits som X och även i Star-plast som fundraiser sedan i höstas. En bra allrounddisc som även passar nybörjare enligt Innova. Flygegenskaperna är: 4 (Speed), 5 (Glide), 0 (Turn) och 1 (Fade). Discen släpps tionde januari. Tillgänglig i vikter mellan 150 och 175gram.

Dx TeeRex (TR) har funnits sedan sommaren, men endast som fundraiser. Innova har omarbetat discen något för att ge den bättre flygegenskaper. Nu släpps den också i dx-serien med en Tyrannosaurus Rex som motiv, så klart! Pojkjuniorerna kommer antagligen gilla den enbart för motivets skull. Innova klassar flygegenskaperna enligt följande: 9 (Speed), 3 (Glide), 0 (Turn) och 2 (Fade). Släpps den tionde januari och kommer från start finnas tillgänglig i vikter mellan 170 och 175 gram, men på sikt även ner mot 150 gram.
07-01-01 - 12x KC Pro Aviar
För att hedra Ken Climo till hans tolfte världsmästartitel har Innova nyligen släppt 12x KC Pro Aviar.
Discen är pressad i Aviar Driver-formen med stor läpp och finns bara i en relativt styv plast. Discen är en stabil flygare, Innovas rating är 2 (Speed), 3 (Glide), 0 (Turn) och 1 (Fade).
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Kristian Bengtsson, GDO–08
Kristian Bengtsson, GDO–08

Ken Climo, 11-faldig PDGA-världsmästare
Ken Climo, 11-faldig PDGA-världsmästare
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons