Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
07-02-28 - GDO 2007
Nu har årets första SMTD-deltävling öppnat sin anmälan.

Göteborg Discgolf Open spelas den 28-29 april på Angeredsbanan i norra Göteborg. Endast en spelarpool kommer finnas varvid maximalt antal spelare är 90.

Läs mer på Göteborg Discgolf Open >>
07-02-25 - Discgolf i Ryssland
Ni som har drömt om att få åka till Ryssland och spela discgolf kan nu sluta drömma. Discgolfen växer i Europa och nya länder kommer till varje år. I år får vi välkomna Ryssland som kommer ha spelare med på både EM i Belgien och i Tali Open då PDGA EuroTour stannar till i Finland.

Ska du till Ryssland i sommar varför inte passa på att göra det i juni då arrangeras det första ryska discgolf mästerskapet i St. Petersburg 16 – 17 juni. Du kan också välja turneringen Union Cup 2007 som spelas 19 - 20 maj i Moskva.

Man hoppas på att få några pro spelare från Finland som kan hjälpa till att göra reklam för sporten på dessa turneringar. Men varför inte överraska med några även från Sverige.

Länk till hemsidan (ryska) >>
07-02-22 - Kval European Open
Man har nu släppt information om reserverade platser till årets European Open. Det är flera svenska spelare som redan har kvalificerat sig och dessa måste anmäla sig senast 31 mars för att ta del av sin plats.

Lär mer om hur kvalifikationen går till på European Opens hemsida >>
07-02-22 - King Of The Park
Nu har registrering till King Of The Park (German Open) öppnat vilket innebär att det nu går att anmäla sig till 8 av 10 tävlingar på PDGA EuroTour.

King Of The Park spelas i Potsdam den 21-22 juli på den nybyggda Hyzernauts Disc Golf Park.

Registera dig här >>
07-02-19 - Gorillaväskor?
Gorilla Boy Disc Sports presenterar en serie med fem stycken discgolfväskor. Från lilla Spider Monkey med plats för 8-10 discar upp till jättelika Kong där du kan pressa in bortåt 20 discar.
Priserna är satt från moderata $35 upp till 100 dollar.
Läs mer på företagets hemsida.
07-02-17 - Lysande tillväxt
Discgolfen fortsätter att växa även om man skulle önska att den växte ännu snabbare. I veckan har PDGA släppt siffror från 2006 och det är verkligen rolig läsning. Under 2006 har 258 nya banor byggts runt om i världen varav 215 var i USA.

Antalet medlemmar i PDGA växte till 11302 under 2006 från 9629 under 2005. Den största procentuella tillväxten har skett utanför USA och Canada där man vuxit med 67,2% till 664 medlemmar. Av dessa stod Sverige för 72 stycken. Anledningen till den stora tillväxten som nu sker i Europa är PDGA Europas inträde under 2005. Siffrorna kommer med största sannolikhet bli ännu högre 2007 då alla deltagare i en tävling på europatouren måste vara medlem i PDGA. Sverige har redan i år 20 nya medlemmar och fler lär det bli.

Antalet tävlingar med PDGA status växte till 732 under 2006 med 58 100 startande spelare. Man delade totalt ut ca 11 650 000 kr i prispengar jämfört med ca 10 150 000 kr under 2005.

Mer detaljerade siffror och uppgifter om tillväxten inom discgolf hittar du här >>
07-02-17 - PDGA Världsranking
Svenska discgolfare har länge visat upp att vi tillhör de absolut bästa i världen och ytterligare ett bevis på detta är att vi nu har fyra spelare rankade topp 25 på PDGA:s världsranking och ytterligare fyra på topp-100. Jesper Lundmark är Europas bäst rankade spelare med sin tiondeplats. Barry Schultz är fortfarande rankad etta i världen följd av Ken Climo och Steve Rico.

Svenskar topp 100 open
10. (12) Jesper Lundmark
17. (28) Markus Källström
23. (32) Christian Sandström
20. (33) Anders Swärd
63. (56) Linus Åström
65. (68) Emil Isaksson
64. (69) Hans Tegebäck
100. (-) Thomas Wahlström


I damklassen sitter Des Reading fortfarande kvar som etta följd av Angela Tschiggfrie. Birgitta Lagerholm klättrar upp till en 7:e plats och Angelica Frantz klättrar in bland de tio främsta spelarna i världen med en 9:e plats.

Svenskor topp 32 dam
07. (08) Birgitta Lagerholm
09. (10) Angelica Frantz
14. (13) Niloofar Mossavarrahmani
31. (27) Lydie Lykke Hellgren

Komplett rankinglista >>
07-02-17 - Inbjudan PDGA VM
Sverige har 23 prospelare och en amatörspelare med på listan när PDGA igår gick ut med en officiell inbjudan till årets PDGA Pro-VM och PDGA Amatör-VM.

De spelarna som finns med på inbjudan har nu en reserverad plats fram till den 15 maj. Därefter öppnar tävlingarna för alla PDGA-spelare. Anmälan måste vara PDGA tillhanda senast 13 juli till amatör-VM och 20 juli till pro-VM.

Länk till inbjudan >>

Pro VM
Följande spelare är inbjudna till PDGA Pro-VM i Highbridge Hills, Wisconsin 29 juli till 5 augusti.

Linus Åström • Peter Dahl • Tomas Ekström • Anki Frantz • Johannes Högberg • Emil Isaksson • Dan Johansson • Anders Källström • Markus Källström • Christer Köhler (M) • Pierre Kristoffersson • Birgitta Lagerholm • Nils Lindqvist • Jesper Lundmark • Lydie Lykke Hellgren • Niloofar Mossavarrahmani • Christian Sandström • Daniel Strandberg • Mats Strömgren • Anders Swärd • Hans Tegebäck (M) • Thomas Wahlström • Fredrik Widehäll

(M) = Master

Till årets PDGA Pro-VM är idag redan både Markus Källström som tog silver 2005 och Birgitta Lagerholm som tog guld 2004 anmälda. Men även landslagsspelare som Christian Sandström, Emil Isaksson, Lydie Lykke och Angelica Frantz är anmälda så det blir en stark svensk trupp så kommer att finnas på plats vid Pro-VM i Wisconsin.

Amatör VM
Årets PDGA Amatör-VM spelas i Milwaukee, Wisconsin den 22 juli till 28 juli. Tobias Mickelsson inbjuden som enda svenska amatörspelare.
07-02-14 - Flygbolagsponsor
I senaste nyhetsbrevet från PDGA står det att läsa att flygbolaget Frontier Airlines med hemmaflygplats i Denver har gått in som sponsor på PDGA National Tour genom att erbjuda rabatterade flygpriser till några av tävlingarna på årets PDGA National Tour. Man kommer även ge bort en flygresa tur och retur till vinnaren av Open- och damklassen på årets tour.

Sue Burries, som är regional säljchef på Frontier, säger följande om samarbetet:

“We have heard plenty of good things about disc golf. The growth of the sport is impressive, and we are pleased to be working together with this exciting new sport.”

Nu ser vi på DGS fram emot när första sponsorkontraktet med ett Europeiskt flygbolag trillar in till PDGA Eurotour.
07-02-14 - Innova Kite
Dave Dunipace på Innova har jobbat fram en ny midrange kallad Kite, en 21,2 cm ”long-range mid-range driver” kallar han den. Discen kommer ha relativt bred rim för en midrange och är lätt understabil med en ganska moderat fade på slutet, bygger på Skeeter och gamla trotjänaren Stingray. Kite blev godkänd i måndags och de släpps i Star-Plasten inom kort. Den skall också produceras i Dx under nästa vecka.

I övrigt köra man ett gäng DX-discar, det enda i övrigt som är nytt bland dem är Dx Starfire, då pratar vi om den vanliga S formen tidigare kallad SX.

Pro plasten lever vidare ett tag till, men endast Starfire L och Wraith kommer gjutas i den plasten.

Firebird L blev godkänd av PDGA under förra månaden, det är egentligen en form som funnits sen 2001, men i den sista körningen av Star blev toppen så hög så man tvungen att godkänna den som en ny disc-modell. Frågan är bara hur man gör Gremlin, samma problematik finns egentligen där.

När det gäller 2007 USDGC Roc så här det hysch-hysch, men Dave har i alla fall avslöjat på nätet att man kommer använda sig av Champion och Star Rancho Roc plus eventuellt Champion Ontario´s. USDGC discarna skall släppas i början av mars.
07-02-12 - Mer om Daredevil
Kanadensiska Daredevil har sen 2002 tillverkat en omtyckt Ultimate-disc och kläder, nu skaffar man sig ett till ben att stå på och lanserar en hel serie golfdiscar.

Tre drivers, Swift Fox, Timber Wolf och Wolverine kommer se dagens ljus inom kort. Dessutom släpps även midrange-drivern Beaver och super soft-puttern Woodchuck ut i samma sväng. Daredevil är försiktiga med att släppa ut info eller lova nått, men vi återkommer så fort vi vet mer.

Mer info hittar du på Daredevils site.
07-02-11 - Falköping Open 2007
Nu har anmälan öppnat till årets andra deltävling i SMTD: Falköping Open

Falköping Open >>
07-02-11 - Var vill du tävla?
Vi på Discgolfsweden.se jobbar hårt för att vara den plats på webben där du som besökare hittar mest matnyttig information om de senaste discarna och de häftigaste tävlingarna i Europa. För att du ska kunna göra det är har vi världens största webdatabas över golfdiscar och Europas mest kompletta tävlingskalender.

I vår databas över golfdiscar hittar du information om i stort sett alla golfdiscar som någonsin tillverkats:
golfdiscdatabas >>

I vår tävlingskalender hittar du alla regionala och nationella tourer i Sverige, alla tävlingar på PDGA EuroTour och alla nationela tourer ute i Europa om du ska på semester. Du hittar även alla Majortävlingar som PDGA VM och European Open här. När du kommer in på sidan visas idag SMTD men genom ett enkelt val i navigeringsmenyn till vänster hittar du alla tävlingar:
Tävlingskalender >>
07-02-09 - 1080 Radius 1.1
Radius är en 21,1 cm läpplös putter/inspels disc som kommer dyka upp i handeln inom två veckor. David Henrickson har lagt ner mycket tid för att få så mycket plast som möjligt ut i kanten på discen. Radius är enligt David en stabil flygare med kontrollerad fade. Inom kort släpps även en driver.

Företaget 1080 har sin bas i Warrenton, en liten stad i Virginia på den amerikanska östkusten. Målet är att utveckla och producera golfdiscar med hög kvalitet och kontinuitet, d v s säkrade plastblandningar för att få fram discar som har minimal avvikelse när det gäller flygegenskaperna. Alla discar kommer förses med formnummer och pressning på samma sätt som Millennium hade förr om åren. Några kanske känner igen David sen tidigare, han håller nämligen i tidningen Discgolf Magazine.

1080 kommer inom kort öppna sin sajt.
07-02-08 - Ännu en tillverkare
Amerikanska 1080 discgolf är ytterligare en ny tillverkare av discar. 1080 kommer lansera sina grejer under senvintern. Först ut att bli godkänd av PDGA är midrange/puttern Radius.
Vi återkommer med mer info inom kort.
07-02-07 - Daredevil Discs
Kanadensiska Daredevil Discs ger sig in i discgolf branschen!

Daredevil som sen tidigare tillverkar ultimate-discar, släpper inom kort en hel serie med golfdiscar. Vi återkommer med mer info inom kort.
07-02-04 - Tali Open 2007
Nu har även Tali Open öppnat anmälan inför årets tävling på PDGA EuroTour. Tävlingen spelas 30 juni till 1 juli i Helsingfors.

Länk till sidan >>
07-02-02 - Champion bag
Återigen en ny väska! Innova lanserar nämligen denna vecka sin nya Champion bag, en robust väska med plats för ca 20 discar.
Den har ett disc-rack som är gjort i aluminium och har flyttbara mellanväggar. Putterfickan är förstärkt och klarar av hårda tag. En paraplyhållare och en mängd småfack är den också utrustad med. Priset lär hamna på ca $100.

Innova lanserar även en egen bärsele denna vecka.

Mer info om de nya produkterna kommer på Innovas hemsida inom kort.
07-02-01 - SDGO anmälan öppnad
Stockholm Discgolf Open har idag öppnat anmälningen till tävlingen den 11-12 augusti.
Nytt för i år är ett antal nya hål på banan Järva Discgolf Park. Allt är inte helt klart men det blir minst 4 nya hål och eventuellt så mycket som 14 nya hål. Troligen kommer tävlingen att spelas på 27 hål.
SDGO är deltävling i Eurotour (A-tier) och möjligen deltävling i Svenska Mästerskapstouren i Discgolf…
Som förra året finns möjligheten att äta måltiderna på Villa Albastro på banan.

Läs mer om tävlingen här:
SDGO >>

Läs mer om Järva Discgolf Park här:
Discgolfguide om Järva >>
07-02-01 - Ching Oracle
Första pressningen av Chings nya midrange Oracle släpptes för ca två veckor sedan i USA. Ching har nu stoppat tillverkning eftersom discarna visade sig lida av mycket ojämn kvalitet orsakade av brister i formen. Discen blev klart understabilare än de sista prototyperna.
Ching måste nu modifiera gjutformen och beräknar komma ut med en omarbetad Oracle till sommaren/hösten.

Innan dess lär en annan midrange dyka upp som har samma nio-gropars konfiguration som Velocity och Juju/Mojo.
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>

Stefan Swärd och Dan Johansson GDO–08
Stefan Swärd och Dan Johansson GDO–08

Mats Gullander, SDGO–02
Mats Gullander, SDGO–02
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons