Svenska English
Startsidan Discgolf Discar Nyheter Artiklar Tävlingar Banor Länkar Forum
Nyhetsarkiv
2017
2016
April
Mars
Februari
2015
December
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
2014
December
November
Oktober
September
Augusti
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2013
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2012
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2011
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2010
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2009
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2008
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2007
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2006
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2005
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Mars
Februari
Januari
2004
December
November
Oktober
September
Augusti
Juli
Juni
Maj
April
Nyheter
07-07-22 - Slutställning SMTD
Det är nu slut på SMTD 2007. Segrare i samtliga klasser blev Anders Swärd i Open, Lydie Hellgren i Dam, Christer Köhler i Master, Calle Ulvinen i Herrjunior och Ruben Smedberg i Pojkjunior. Samtliga medaljörer är listade nedan. (Resultaten är preliminära från Discgolfsweden.se)

Open
1. Anders Swärd, WIFT
2. Karl Arnby, FK 360
3. Johannes Högberg, SDG

Dam
1. Lydie Hellgren, FK360
2. Angelica ”Anki” Frantz, KFK
3. Niloofar Mosavar Rahmani, KFUM Norrköping

Master
1. Christer Köhler, FK360
2. Stefan Swärd, WIFT
3. Jonas Sandkvist, Södertörns FK

Herrjunior
1. Calle Ulvinen, FK360
2. Victor Grundström, Åkersberga FK
3. Mattias Sandkvist, Södertörns FK

Pojkjunior
1. Ruben Smedberg, Stockholm Kärsön
2. Oscar Stenfeldt, Uppsala FK
3. Oscar Grundström, Åkersberga FK
07-07-22 - Twin Lake SLUT...
Karl Arnby, Lydie Hellgren, Jonas Sandkvist, Victor Grundstörm och Ruben Smedberg stod idag alla som segrare i sin klass vid Twin Lake Annual som var den sista tävlingen på årets SMTD.

Emil Dahlgren spelade en mycket bra final men räckte inte till i särspelet där Karl Arnby avgjorde på det femte hålet. Trea slutade Dan Johansson och delad fyra blev Kristian Bengtsson och Patrik Berglund samtliga fem är från FK 360.

I damklassen vann Lydie Hellgren fyra kast före Niloofar Mosavar Rahmani. I masterklassen blev det en spännande kamp mellan Jonas Sandkvist och Peter Wikström. Jonas spelade väldigt fint i finalen och gick förbi Peter med ett kast. Trea slutade Stefan Swärd efter särspel mot Frank Almberg.

I herrjuniorklassen vann Victor Grundström med nio kast före Viktor Landin och i pojkjuniorklassen vann Ruben Smedberg före EM-tvåan i juniorklassen Oscar Stenfeldt.

[Resultat Twin Lake Annual]
07-07-22 - Christian vann
Christian Sandström höll för favorittrycket och vann sin första tävling på PDGA EuroTour genom sin seger i Potsdam nu i eftermiddag.

Christian låg i ledning under hela tävlingen och på söndagen när det drog in lite vind och regn utökade han sin ledning som han höll komfortabelt hela dagen. Tvåa slutade Marco LeHousse, Belgien och trea blev landsmannen Pascal Thioux. Fyra slutade Laurens Benschop och femma Erik Boström delad med Toad McReynolds och på sjundeplats slutade Pierre Kristoffersson.

Resultat från övriga klasser återkommer vi med senare.
07-07-21 - Destroyer
160 stycken Champion Destroyer kommer släppas inom kort som fundraiser till US Masters. En trimmad TeeRex(!) säger Dave på Innova som har satt sin rating till:
- hastighet = 12 (!)
- glid = 5
- högfartsstabilitet = -1
- lågfartstabilitet = 3
Discen har något fetare rim jämfört med Wraith/TeeRex, men i övirgt ganska lik.
07-07-21 - Avslutning på SMTD
Idag börjar Twin Lake Annual som är den fjärde och sista deltävlingen på årets SMTD. Ca 80 spelare är idag samlade i Hanninge på Rudans Frisbeesportcenter för avgörandet.

Avslutningen kommer att bli en spännande uppgörelse i både Open och damklassen. I Openklassen har Anders Swärd störst chans att vinna SM men även Johannes Högberg har en chans genom en seger i helgen. Han placerar sigdå på samma poäng som Anders men vinner genom att han har flest segrar.

I damklassen har Angelica "Anki" Frantz ledningen och chans att vinna trots att inte heller hon startar i den sista tävlingen. Skulle Lydie Hellgren vinna i helgen kommer hon att gå förbi Frantz med 5 poäng.

I masterklassen är det redan avgjort att Christer Köhler tar hem guldet. Även han hoppar över den sista tävlingen för att förbereda sig för VM. Favorit till segern i helgen är Stefan Swärd och Peter Wikström som båda slåss om silvermedaljen. En annan som kan slå till är även Frank Almberg.

[Resultat]
07-07-20 - King of the Park
Den åttonde av tio tävlingar på PDGA EuroTour spelas nu i helgen i Potsdam Tyskland. Klar favorit till segern är nyblivna Europamästaren Christian Sandström.

På plats finns även Marco LeHouse som tvingades bryta vid EM i Belgien pga en ryggskada. Den nyblivne Team Discraft spelaren Michael Steltzer från Tyskland vill nog gärna visa upp sig och vinna på hemmaplan. Han tog en meriterande sjätteplats på EM. På plats från Sverige finns även Pierre Kristoffersson och Erik Boström.

[Besök hemsidan]
07-07-20 - Smålandstouren del 2
Nästa lördags är det FF Bio som står som värd för den andra av sju tävlingar på Smålandstouren 2007. Detta är den första nationella tävling som arrangeras av FF Bio.

Oskarshamn Discgolfbana
ligger vackert belägen i Oskarshamns Stadspark och består av 9 korgar. Detta gör att man kommer spela 2 x 9 första rundan som börjar 10,00 och likadant runda två som startar 13,45.

[Anmäl dig här]
07-07-20 - Spotlight Skellefteå
Skellefteå Discgolf är en framgångssaga utan dess like i discgolfvärlden och för två veckor sedan arrangerade de sin bejublade tävling Skellefteå Open 6-8 juli.

Skellefteå Discgolf (SDG) och Skellefteå Open hade besök av Brian Hoeniger som är PDGAs International Director. Han fanns på plats för att se över arrangemanget inför nästa års PDGA Major. Skellefteå Open byter då namn till Scandinavian Open och blir en av de finaste tävlingarna i världen.

Brians besök i Skllefteå har nu resulterat i en lång artikel på förstasidan av PDGA.com. Så vi rekomenderar er att ta ett besök och läs hans historia om Skellefteå Discgolf.

[Spotlight on Skellefteå]
07-07-18 - EM 2007 resultat
Nu finns de fullständiga resultaten för EM upplagda, du hittar dem här.
Hur brukar man säga, "bättre sent än aldrig".
07-07-15 - Christian knep EM
Christian Sandström vann EM fyra kast före Jesper Lundmark. Markus Källström kammade hem tredjeplatsen följt av Mattias Nilsson på fjärde. Mattias tog sista finalplatsen efter särspel mot Finlands Mikko Kaakinen, ett särspel som avslutades med ett ace på andra hålet!

Köhler tog hem Master-klassen följd av Klaus Kattwinkel och Peter Bygde.

Segrare i Grand Master blev britten Charlie Mead.

Birgitta vann stort före Nilo och Lydie.

Oscar Stenfeldt lyckades försvara sin andra plats i jumiorklassen, vann med tre kast gjorde Finlands Marcus Rådberg. Observera att Oscar bara är 14 år, vilken kille!

Fullständiga resultat hittar du här.
07-07-14 - Birgitta ångar på
Birgitta lyckades med en 59-runda och leder nu med 15 kast (!) före Finlands Anne Matilainen.

Jesper Lundmark gjorde en stark andra runda och gick ikapp Christian Sandström (båda 108 kast. På tredjeplatsen i Open ligger Mats Öberg tre kast efter.

Köhler leder fortfarande masterklassen (115 kast), men delar numera ledningen med tyske Klaus Kattwinkel.

Oscar Stenfeldt har fått släppa ledningen i juniorklassen, efter andra rundan leder finske Marcus Råberg.

Fullständiga resultat hittar du här.
07-07-13 - Christian i ledning
Christian Sandström leder efter första rundan på imponerande 51 kast, Markus Källström tvåa på nästan lika imponerande 52 kast. Med 55 kast delar Jesper Lundmark tredje platsen med Mats Öberg.

Köhler (55 kast) leder masterklassen hela 4 kast före Ilkka Tamminen.

Oscar Stenfeldt leder (!) juniorklassen, hans 58 kast innebär förresten en åttonde plats i Open!

Birgitta hamnade på 62 kast vilket innebär en ledning på 4 kast före Finlands Anne Matilainen.

Fullständiga resultat hittar du här.
07-07-12 - Norsk seger!
Espen Mökkelgjerd och Stig Sodeland tog hem segern i EM-pargolfen med 49 kast på 18hål. Tvåa med 50 kast hamnade Linus Åström och Erik Boström tillsammans med ytterligare 5 par. På nionde plats hittar vi Johan Bexelius och Oscar Stenfelt med 52kast.

Fullständiga resultat kommer dyka upp här inom kort.
07-07-12 - DG Aetoaroa nytt
Lanseringen av Nya Zeeländska DG Aetoaroas discar i Europa och USA verkar ha blivit försenat. Istället har man fått ytterligare två nya discar godkända av PDGA innan midsommar.

Arcturus är namnet på en grekisk gud (Björn guden) och en stjärna och nu också en midrange med stor diameter 21,8cm, spetsigheten är på 38,25mm (Ang namnet igen; Latitude 64´s namnserie med ”-us” på slutet verkar yngla av sig). Den släpps antagligen i samma plast som Raptor och Tui, dvs Champion liknande med gummikänsla.

Den andra, Rippa, å nej inte ännu ett stort lock avsett för inspel och liknande som exempelvis Zephyr (!) , skämt åsido, det är inte ofta discar i den här storleksklassen lanseras nu för tiden. Rippa är 22,6cm i diameter och trubbig är den också 90,00mm och närmast rak kant som exempelvis som tidigare nämnda Innova Zephyr.

Båda discarna kommer lanseras i USA i samband med PDGA Pro Worlds i sommar.

DG Aetoaroa har också två stycken korgar på programmet, Kiwi catcher III portable and HD (Heavy Duty).
07-07-11 - EM startar
Idag tjuvstartar EM i Belgien med en pargolftävling (best shot). I morgon startar den officiella tävlingen kl 07.00. Tävlingen spelas med 3x18hål under torsdag tom lördag följt av semifinal och final på söndag.
Läs mer här.

Hela 33 st spelare från Sverige finns på plats, alla de stora namnen är med. För övrigt kan nämnas att spelare från preliminärt 16 länder finns med vilket lär vara rekord.
Senaste spelarlistan.
07-07-10 - Norrlandstour i Umeå
I Umeå går alltså Norrlandstourens deltävling 2.

Nu går det även att anmäla sig till tävlingen här.

Ytterligare info hittar du här.
07-07-10 - Crystal FLX
Som fundraisers till Player´s Cup 2007 lanserar Discraft inom kort Crystal FLX, en transparent variant av FLX-plasten.

Buzzz och Challenger är discarna som först kommer att finnas i Crystal FLX. Discarna kommer att finnas med i spelarpaketen och som sagt säljas som fundraisers innan tävlingen.

Läs mer om Discraft här.
07-07-09 - Discgolf på Sporten
Skellefteå Open är en tävling med hög målsättning inför framtiden och man har därför jobbat extra på att nå ut till media som TV och tidningar. Detta lyckades bra för igår sände SVT Sporten ett inslag från Skellefteå Open med Oscars Stenfelt i huvudrollen kommenterad av Brian Hoeniger som är en av de högst ansvariga för internationell discgolf på PDGA.

Se själva hur det såg ut:
[Discgolf på SVT Sporten]
07-07-08 - Jeppe vann SO
Jesper Lundmark vann Openklassen och tog i Skellefteå sin tredje seger av tre möjliga på årets PDGA EuroTour. Peter Bygde tog sin första seger på PDGA EuroTour i masterklassen och dottern Ragna Bygde vann damklassen och fick med detta sitt stora genombrott i Europa.

Jesper Lundmark från arrangörsklubben avslutade spelet i openklassen starkt och vann överlägset. Segermarginalen blev sju kast till Christian Sandström, Kalmar. Tredjeplatsen avgjordes genom särspel, som norske Espen Mökkelgjerd tog hem före Anders Swärd, Västervik.

I damklassen vann överraskande 18-åriga Ragna Bygde från Stockholm med hela sex kast marginal till Niloofar Mossavarrahmani, Norrköping, som vann särspel om andraplatsen mot Lydie Hellgren, Göteborg.

Masterklassen vanns av Peter Bygde nio kast före Jonas Lindholm båda från Stockholm och med Christer Köhler, Göteborg, på tredje plats ytterligare ett kast efter.

Herrjuniorklassen vanns av Peder Boberg från Umeå med 10 kasts marginal till Viktor Staflund och Magnus Lindahl från Skellefteå.

Oscar Stenfeldt, Uppsala, vann Pojkjuniorklassen med 28 kast! Skellefteåspelarna Tim Söderström och Mikael Lindahl kom tvåa och trea.


[Resultat Skellefteå]


Nästa deltävling på PDGA Eurotour är King of the Park i Potsdam, Tyskland 21-22 juli.

[King of the Park]
07-07-06 - Markus i ledning
Markus Källström, Lydie Hellgren och Peter Bygde ligger i topp i sina klasser efter första dagens spel i Skellefteå.

Markus Källström leder efter första rundan med sina 50 kast. På delad andra plats ligger Hasse Tegebäck och Espen Mökkelgjerd med 51 kast. Hemmahoppen Linus Åström och Jesper Lundmark hamnade på 53 respektive 55 kast. Var säkra på att de kommer jaga imorgon lördag under runda 2 och 3.

I damklassen leder Lydie Hellgren på 60 kast, tre kast före Linnea Hagenbjörk och Ragna Bygde.

Peter Bygde (55) har greppet i masterklassen, tvåa ligger Cristopher Rivera (56) och trea Christer Köhler (58).

Herrjunioren Magnus Lindahl (56) leder före Viktor Staflund (58) och trean Peder Boberg (62).
Hos pojkjuniorerna har Oscar Stenfelt tagi en rejäl ledning, en 56:a innebär att han har 14 kast tillgodo mot tvåan Mikael Lindahl.

[Resultat lördag]
07-07-06 - Dags för Skellefteå
Om ca 30 minuter startar första rundan av Skellefteå Open 2007. Tävlingen spelas över 3 dagar och är den sjunde på årets PDGA EuroTour.

Skellefteå Open har vuxit varje år sedan man började med tävlingen på Discgolfterminalen 2004. I år står ca 144 spelare redo att slåss om den rekordstora prissumman på ca 100 000 kr. Vinnaren i Open kommer gå hem med ca 12000 kr.

Jesper Lundmark är självklart en av favoriterna till segern då han vann 2006 och i år vunnit både Geneve Open och Dutch Open. Men glödheta Markus Källström som radat upp topplaceringar på PDGA National Tour har flygit hem för att delta i Skellefteå och EM och han kommer säkert se till att sätta käppar i hjulet för Jesper.

I masterklassen ska Christer Köhler försöka kvittera ut sin fjärde seger på PDGA EuroTour och med detta ta tillbaka ledningen på touren före Martin Fredriksen. I damklassen blir det en kamp på nytt mellan Niloofar, Angelica "Anki" Frantz och Lydie Hellgren som alla har en chans att vinna.

[resultat]
07-07-05 - Jablines Open
Nu har den sista tävlinge på årets PDGA EuroTour öppnat sin registering. Det är Jablines Open i Paris, Frankrike som spelas 8 till 9 september. Eftersom detta är den sista tävlingen så kommer man här dela ut priser till de 3 bästa spelarna i varje klass.

[Anmäl dig]
07-07-02 - Daredevil kvartett
Fyra (Du läste rätt 4) nya discar har poppat upp från Daredevil. Vi har lite information ännu om discarna, de har i alla fall blivit godkända av PDGA i mitten av juni.

Polar Bear (Polarbjörn) är en putter med 21,2 cm i diameter och med kantkonfiguration på 62,50mm. Kommer antagligen i samma sköna plast som Beaver.

The tre övriga är alla midrange discar, först ut är Caribou (Vildren), 21,8 cm i diameter och med spetsigheten på 40,75mm. Moose (Nordamerikansk Älg) har diameter samma diameter och en spetsighet på 41,00mm. Sist ut är Grizzly (Grizzly björn) är hela 21,9 cm i diameter och har en spetsigheten på 42,25mm.

Vi återkommer så fort vi vet mer.

Mer info hittar du här på Daredevils hemsida inom kort.
07-07-02 - Doss vann i Toronto
Nathan Doss vann Canadian Open i Toronto två kast före Steve Brinster. Brad Hammock kom trea och Dave Feldberg slutade på fjärde plats.
Markus Källström gjorde åter igen en bra tävling och kom på delad sjätte plats.

Tätstriden i PDGA National Tour står just nu mellan Dave Feldberg och Nathan Doss med Ken Climo tätt efter. Markus Källström ligger på sjätte plats i sammandraget.

Damklassen vanns av världsettan Des Reading, men segermarginalen var bara två kast till Valarie Jenkins.

Detta var årets nionde PNT-deltävling. Fyra deltävlingar återstår.
Nästa deltävling i PDGA National Tour är Brent Hambrick Memorial Open som spelas i Ohio den 21-22 juli.

Resultat Canadian Open >>

Totalställningen PDGA National Tour >>
Forum
Nyheter
04-21 SDGF
04-07 Registrering fixad!
03-04 Fyra Westside ess
02-26 Knight & Falchion
12-10 DGS Forum
09-01 Mystere & Savant
08-08 PDGA VM dag 4
08-07 PDGA-VM
06-11 Innova Colt
06-11 Raketen godkänd
Fler nyheter >>
Artiklar
12-28 Året som gick — 2012
12-23 Året som gick — 2011
12-21 Året som gick — 2010
11-04 Discgolfsweden testar
01-01 Året som gick — 2007
01-14 Året som gick — 2006
11-05 Böglobbyn på SVT
10-19 Sagan om Serpent Hill
08-20 Tredje gången gillt
07-06 Island-Finland: 1-1
Fler artiklar >>
Mike Mosers roller fastnade i ett träd, USDGC–10
Mike Mosers roller fastnade i ett träd, USDGC–10
Annons
innovastore.se
powergrip.fi - Nätbutik för Discgolf
annons