Är du på jakt efter en bra hästtransport? En hästtransport är ju ett måste, om du ska transportera din häst. När du ska köpa en sådan, så finns det en del saker du ska tänka på. Det för att hitta rätt typ av transport. Bland annat är det viktigt att:

  • Välja rätt vikt
  • Testa hästtransportens köregenskaper
  • Välja rätt material

När det gäller vikt på hästtransporten, så är det tre saker som påverkar vad du kan välja. Det är vad du själv har för körkortsbehörighet, vad hästen eller hästarna väger samt vikten på den bil som ska dra transporten.

Hästtransporten måste ha bra köregenskap

Det är viktigt att den hästtransport du väljer har bra köregenskaper. Två saker som kan avgöra detta är antal hjulaxlar och lasthöjd.  Det ger bättre följsamhet med två individuellt upphängda hjulaxlar. När det gäller lasthöjd så är det bra om höjden på golvet är så låg som möjligt. Hästen ska alltså stå så nära marken som möjligt. Det eftersom att då blir det en låg tyngdpunkt och en stabilare transport.

Välja rätt material på din hästtransport

De material som en hästtransport brukar vara i, det är trä, aluminium eller glasfiber. Alla dessa material har fördelar så väl som nackdelar. När det gäller trä, så är det billigt, men svårt att hålla rent. Aluminium är starkare, men det måste finnas en legering, så att den inte rostar. Glasfiber är ett hållbart material, som även är lätt att laga om det behövs.

Du som är ute efter att köpa en bra transport till din häst, du kan hitta flera varianter hos Skånesläp.